Tinejdžer koji mjesecima prati Muskov avion u novoj akciji: Prati i zrakoplove ruskih oligarha i Putina

Američki tinejdžer, koji je u medije dospio otvaranjem stranice na Twitteru na kojoj prati kretanje privatnog zrakoplova američkog milijardera Elona Muska, pronašao je nove mete – ruske oligarhe i milijardere, prenio je u četvrtak CNN.

Jack Sweeney s Floride, koji je odbio ponudu Elona Muska a za naknadu od 5000 dolara prestane pratiti njegov zrakoplov i objavljivati te podatke, otvorio je dva nova automatizirana računa na Twitteru nakon ruske invazije na Ukrajinu koja su odmah dobila oko 300.000 pratitelja.

Među zrakoplovima koje prati u stvarnom vremenu je i onaj vlasnika nogometnog kluba Chelsea Romana Abramoviča, biznismena Alishera Usmanova i milijardera Leonida Mikhelsona koji je na čelu ruske plinske tvrtke Novatek. Na popisu su i Leonard Blavatnik i Arkady Rotenberg, ali i sam Vladimir Putin, odnosno zrakoplovi u njegovom vlasništvu. Za Putina je Sweeney otvorio poseban Twitter profil.

Sweeney je rekao da je zapanjen veličinom zrakoplova u vlasništvu ruskih oligarha.

Njihovi su zrakoplovi ogromni u usporedbi s drugima, putuju u zrakoplovima veličine komercijalnih poput Airbusa A319 i Boeinga 737.

Ukupno prati oko 40 zrakoplova i helikoptera ruskih oligarha.

Komentiraj