Tina Turner, Foo Fighters i Jay-Z ulaze ove godine u Kuću slavnih rock’n’rolla

Rock & Roll Hall of Fame odnosno Kuća slavnih rock’n’rolla objavila je ovogodišnji popis primljenih među kojima se nalaze Foo Fighters, Jay-Z i Tina Turner. Oni će biti primljeni u Kuću slavnih r’n’r-a u kategoriji ‘Performers’ odnosno izvođači. Uz njih su na popisu i The Go-Go’s, Carol King i Todd Rundgren.

LL Cool J, Billy Preston i Randy Rhoads dobit će nagradu za glazbenu izvrsnost, dok će Gil Scott-Heron, Charley Patton i grupa Kraftwerk biti nagrađeni nagradom Early Influence odnosno rani utjecaji. Ovogodišnja ceremonija primanja u Kuću slavnih rock’n’rolla trebala bi se održati u areni Rocket Mortgage FieldHouse u Clevelandu u Ohiou u SAD-u, 30. listopada.

Predsjednik nagrada Kuće slavnih rock’n’rolla John Sykes rekao je: “Ovo je naša najraznolikija klasa do sada u povijesti Kuće slavnih Rock’n’Rolla. To ujedno predstavlja trajno opredjeljenje naše kuće da oda počast umjetnicima koji su stvorili ne samo Rock and Roll, već i zvuk kulture mladih. Jako je teško biti primljen dva puta, a ove godine imamo čak njih troje koji ulaze po drugi put.”, izjavio je John Sykes referirajući se na činjenicu da su Dave Grohl, Tina Turner i Carole King već ranije primljeni.

“Ovo je ujedno i jedna od rijetkih godina u kojoj su i tri žene od šest novih članova kuće: Tina Turner, Carole King i Go-Gos. To samo pokazuje trajnu snagu i relevantnost naše kuće kao i naše prepoznavanje žena u glazbi.” O novim  kandidatima u klasi 2021. godine odlučilo je glasačko tijelo koje se sastoji od više od tisuću glazbenika, povjesničara umjetnosti i članova glazbene industrije, uz čije glasove  su pribrojani i glasovi obožavatelja na web stranici Rock & Roll Hall of Fame.

 

 

 

 

Komentiraj