Screesnhot/SDP Twitter

Timmermans u Rijeci dao podršku SDP-u

Spitzenkandidat Stranke europskih socijalista, prvi potpredsjednik Europske komisije i povjerenik Europske komisije za bolju regulaciju, međuinstitucionalne odnose, vladavinu prava i Povelju o temeljnim pravima Frans Timmermans u nedjelju boravi u Rijeci. Priključili su mu se predsjednik SDP-a Davor Bernardić i kandidati za Euroski parlament Biljana Borzan i Tonino Picula.

Timmermans svojim posjetom daje podršku SDP-u i SDP-ovim kandidatima na izborima za Europski parlament, prenosi Dnevnik.hr.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za novinare kazao je da mu je drago zbog dolaska Timmermansa u Rijeku. Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina dodao je da su za krizu u kojoj je naša zemlja krivi populisti te da se nada kako će građani svoj glas na euroizborima dati socijaldemokratima.

“Hrvatska tone, kad je u pitanju vladavina prava, ljestvica korupcije. Sve je pokazao prosvjed novinara. Važno je da na čelu Europske komisije imamo borca za jednakost, pravo i slobodu. Rijeka je socijaldemokratska, podiže standarde i jedan je od vodećih gradova Hrvatske. Kada bi svi gradovi radili poput Rijeke, Hrvatska bi bila razvijena kao Austrija”, rekao je novinarima Bernardić i dodao kako žele jednake plaće žena i muškaraca u Hrvatskoj.

Tonino Picula kazao je da građani Europske unije na izborima ocjenjuju uniju i njezin gospodarski razvoj, ali i daju jasan signal koliko su zadovoljni pravcem kojim EU ide u budućnosti. “Frans Timmermans je otvoreno branio vladavinu prava, slobodu medija i razvoj Europske unije. Nadam se da će to i naši građani prepoznati na izborima sljedeći tjedan”, istaknuo je.

Timmermans smatra da se za brodogradilišta i škverane mora naći način za opstanak. “Informiran sam o problemima brodogradilišta. Naš je zadatak da pripremimo europske građane i radnike za budućnost, kako brodogradilišta u EU, tako i hrvatska. Ona moraju biti održiva i moraju opstati. Potrebno je da brodogradilišta imaju dobru upravu, to radnici zaslužuju”, istaknuo je Timmermans.

“Imamo probleme s konzervativcima, oni žele da ostane sve kako je. Flertuju s krajnjom desnicom, a onda im se to obije o glavu i vidimo rezultate. Cijela ta situacija koja nastaje je iznimno opasna. Nikad nećemo biti dio ekstremne desnice niti u bilo kakvoj ligi ili koaliciji s njima, to vam obećajem”, zaključio je Timmermans.

Komentiraj