THINK OUTSIDE THE BOX Na kreativan i zabavan način sigurnije do novog radnog mjesta

Marko Prpic/PIXSELL

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene ‘Think Outside the Box!’.

Radionice se održavaju u okviru projekta ‘Želim posao!’ koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 do 30 godina s područja grada Zagreba. Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29. sudenog.

Ciklus radionica ‘Think Outside the Box’ obuhvaća šest međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera (6-10 polaznika), a cilj radionica je osnažiti mlade nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Polazeći od činjenice da potraga za poslom za svaku osobu predstavlja veliki izazov ispunjen stresom i teretom ozbiljnosti, ideja ovog ciklusa radionica je da mladi kroz kreativne vježbe na zabavan i poučan način usvoje znanja i vještine koje im trebaju za uspješno traženje posla. Pitanje koje postavljaju ove radionice glasi: mora li traženje posla biti toliko teško, iscrpljujuće i naporno?

Naglasak nije na instant rješenjima, točnim odgovorima i konkretnim metodama, koliko na prilici za istraživanje samih sebe te preispitivanju svojih shvaćanja nezaposlenosti, kako bi lakše razumijeli poteškoće i prepreke koje se nalaze na putu potrage za poslom.

Bolje razumijevanje sebe provjerena je metoda koja olakšava mladim ljudima nošenje sa svojom nezaposlenosti. Istovremeno, umrežavanje, druženje i dijeljenje svojih poteškoća i strahova u vezi svoje nezaposlenosti s mladim ljudima koji su u istoj situaciji i to u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi koju ove radionice njeguju, uvelike smanjuju razinu stresa i nemoći, koji su glavni razlozi frustracije i nezadovoljstva.

Voditelji radionica su Marianne Martinuš (42) i Pavle Perković (35). Marianne ima dugogodišnje iskustvo rada u međunarodnim koncernima te je vlasnica portala moja-karijera.hr koji je usmjeren na karijerno savjetovanje. Pavle radi kao psihoterapeut te savjetovatelj u studentskom savjetovalištu. Oboje su educirani iz gestalt psihoterapije.

Radionice će se održavati srijedom u 09 sati u prostorijama udruge PsihoPLANET u Domobranskoj 3 u trajanju od tri sata.

Početak petog ciklusa radionica je 29. studeni. Jedini uvjet za prijavu je da je osoba mlada nezaposlena osoba u dobi od 19 do 30 godina. Nije bitno ima li osoba završen fakultet, nego je li zainteresirana sudjelovati u ciklusu radionica. Prijave će se zaprimati do popunjavanja grupa.

Prijave se primaju do 24. studenog na e-mail: [email protected] Prilikom prijave treba navedesti svoje ime, dob, struku i trajanje nezaposlenosti. Za više informacija posjetite internet stranice www.psiho-planet.com.

Medijski pokrovitelj projekta je posao.hr, a Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba sufinancira projekt.

Komentiraj