VIDEO: Mateš: “Zapalit ću sva odlikovanja jer se nisam borio za ovakvu Hrvatsku”

Roberto Mateš, hrvatskoj javnosti poznat kao otac čiji se sin liječio u bolnici u Pakracu, prosvjeduje ispred Kalićeve bolnice u Zagrebu kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo odlukom da roditelji mogu biti tek 15 minuta uz svoju djecu.

Za Nacional.hr poručio je da ostaje ondje dok se ne omogući da roditelji mogu biti 24 sata uz svoju djecu i naglasio kako će zapaliti sva ratna odlikovanja s obzirom na to da nije zamišljao ovakvu Hrvatsku.

Dječja bolnica u Zagrebu izabrana simbolički

“Ovo je najveća dječja bolnica u zemlju, tematika su djeca i logično je bilo da dođemo ovdje. Nemamo ništa protiv uprave bolnice, niti su ljudi nezadovoljni njihovim radom – no ovo je najveća bolnica za djecu u glavnom gradu i slijed je logičan”, naglasio je Mateš.

Što točno želi postići prosvjedom?

“Tražimo da roditelji budu s djecom 24 sata, posebno zbog korone, jer je to najsigurnije za dijete Gospodine Beroš, 15 minuta je laganje narodu, jer to nije za zaštitu djeteta, ne znam za što je to”, rekao je Mateš i dodao kako je najmanji problem ustupiti jednu stolicu roditelju da bude pokraj djeteta.

“Neka Mministar Beroš promjeni odluku”

“Dijete nije došlo na izlet, ostaviti ga bolesnog u bolnici bez roditelja, bolesna je odluka, to nije prihvatljivo. Ovdje sam za svu djecu i neka ministar Beroš kaže da se kaje”, naglasio je.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

Roberto Mateš u šatoru ispred Klaićeve do ispunjenja uvjeta.

Posted by Nacional News Magazin on Tuesday, August 11, 2020

Komentiraj