PRVI TAJNI SASTANAK S VLASNIKOM AGROKORA Ivicom Todorićem u Vladi 26. veljače 2017. snimala su najmanje tri sudionika, a na snimkama se čuje da Zdravko Marić opisuje kako država može pomoći Agrokoru i omogućiti mu dodatno zaduživanje preko HBOR-a

Nacional je došao do saznanja o novom izuzetno važnom dokazu koji pokazuje da je od samog početka afere Agrokor ministar financija Zdravko Marić imao u njoj puno aktivniju ulogu nego što je to javno bio spreman priznati te je o tome lagao u javnosti. Taj dokaz pokazuje da se on zbog svoje ranije poslovne karijere u Agrokoru nije, kao što je to javno tvrdio, kao ministar financija isključio iz afere povezane s koncernom u kojem je ranije radio, nego je bilo posve suprotno.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakTeška nesreća kod Vukove Gorice, dvoje mrtvih
Sljedeći članakCA priprema natječaj za financijskog savjetnika
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.