Svijet je poludio, Cara Delevingne daje na NFT aukciju video o svojoj vagini

Prodaja umjetničkih videouradaka kao NFT (non-fungible token odnosno nezamjenjivi token) u posljednjih su godinu dana donijeli milijune „suvremenim umjetnicima“ i ulagačima u digitalnu umjetnost.  Kako je to digitalna imovina onda joj se možete diviti samo preko ekrana, a svaki je NFT token odnosno digitalno umjetničko djelo, jedinstven. Glumica Cara Delevingne se u tom kontekstu odlučila na aukciju NFT tokena na temu svoje – vagine.

Ona je na aukciju, koja počinje 22. svibnja, odlučila dati videouradak za kojeg tvrdi da je „jedinstveni NFT“ kako bi prikupila novac za svoju fundaciju koja podržava osnaživanje žena, liječenje koronavirusa, LGBTQIA+ organizacije, brigu za okoliš i borbu protiv institucionalnog rasizma. Ova 28-godišnjakinja se udružila s umjetnikom Chemical X te je na društvenim mrežama objavila dio tog videouratka nazvan „Mine“(Moja).

U tom videu, u kojem se Cara Delevingne pojavljuje razgolićena, ona u kameru govori „Moja prva riječi bila je ‘moja’. Za mene, to znači nešto što je najviše moje – moja vagina. Imam je. Moja je i ničija više. Biram što ću napraviti s time. I nitko mi je ne može oduzeti“.  U izjavi za Evening Standard, glumica je kazala kako je željela podsjetiti ljude kako su moćni, kako su njihova tijela predivna i kako trebaju biti ponosni.

Cara Delevingne ima više od 43 millijuna pratitelja na Instagramu i više od 9 millijuna pratitelja na Twitteru.

Komentiraj