Marko Lukunic/PIXSELL

Svetina porazio Mamićevog kandidata za predsjednika ZNS-a

Tomislav Svetina postao je novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza. Bivši potpredsjednik Dinama pobijedio je protukandidata Peru Karatovića s 363:198, javlja Sportklub.

Svetina je smijenjen je sa svih pozicija u redovima hrvatskog prvaka početkom studenog, samo tri dana prije velike utakmice u Europskoj ligi protiv Spartaka iz Trnave. Na rukovodećim pozicijama u Dinamu proveo je posljednjih šest godina.

Prava drama se odvijala na izborima za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza. Tajno glasovanje odužilo se za sat vremena – dugo nisu sudjelovala dva tako izjednačena kandidata. S jedne strane Tomislav Svetina, a s druge Pero Karatović.

Lokomotiva se udaljila od Dinama

Svetina je bio kandidat niželigaškog kluba Blato, dok je Karatović bio kandidat Sesveta s podrškom Dinama. Zanimljivo, Lokomotiva je stala iza Svetine – znači li to da su se počeli odmicati od Dinama?

Pobijedio je Tomislav Svetina. Bivši potpredsjednik Dinama pobijedio je protukandidata Peru Karatovića s 363:198.

Bit će jako zanimljivo vidjeti što on može napraviti u hrvatskom nogometu… Znači li ovo kraj vladavine Zdravka Mamića, osuđenika koji je pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu gdje se skriva od policije. Tomislav Svetina je pokazao da se ne boji Mamića i da želi na svoj način krojiti sudbinu hrvatskog nogometa…, analizira Sportklub.

Komentiraj