Svečano okupljanje ‘Alumni Engage&Give Back’ održano u MSU

Alumni Engage&Give Back

Na svečanom događanju pod nazivom ‘Alumni Engage&Give Back’ održanom u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, okupilo se više od 150 alumnija prestižnih programa stipendiranja i profesionalnog usavršavanja u SAD-u poput programa Fulbright, Hubert Humphrey, Ron Brown, Benjamin Franklin, International Visitor Leadership Program i drugih.

Događanje je započelo dobrodošlicom koju je uputio veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj,
W. Robert Kohorst. Bogati program svečanog događanja uključio je govor istaknute gošće iz SAD-a, Audrey Russo, direktorice Pittsburgh Technology Councila, pokretačice brojnih građanskih inicijativa, poslovne anđelice i spisateljice. Gospođa Russo okupljenim alumnijima govorila je na temu ‘Reinventing Pittsburgh: From Steel to Tech’ o važnosti snažne lokalne zajednice u transformaciji industrijskog grada Pittsburgha u tehnološki naprednu sredinu.

U sklopu programa predstavili su se i hrvatski stipendisti američkih programa Kaja Pavlinić (Benjamin Franklin TFI), Karlo Kukec (Professional Fellows World Chicago), Tarja Krehić (Ron Brown Fellowship Program), Maja Grujić (Benjamin Franklin TFI), Irena Pavlović (SUSI-The Study of the U.S. Institutes for Secondary Educators, E-teacher), Stevica Kuharski i Jelena Berković (International Visitor Leadership Program – IVLP).

Alumniji su kroz inspirativne govore i dinamične panele progovorili o važnosti programa na kojima su bili u SAD-u za njih osobno, ali i kako je to iskustvo utjecalo na realizaciju njihovih ideja i projekata koje su imale značajan učinak na njihovu lokalnu zajednicu u Hrvatskoj. Program događanja moderirao je Predrag Bajović, alumnus Ron Brown
Fellowship programa. Svečanost povodom okupljanja alumnija organiziralo je Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja, ovlaštenim EducationUSA centrom za Hrvatsku.

Komentiraj