Svađa zbog seksizma između kandidata SDP-a i Liste za Rijeku: Ana Blečić Jelenović: “Nazvana sam prostitutkom”

Predsjednik riječke Gradske organizacije SDP-a Marko Filipović reagirao je na tvrdnje kandidatkinje za gradonačelnicu Rijeke Ane Blečić Jelenović da SDP stoji iza seksističkog napada na nju na društvenoj mreži, ističući da ta stranica i objava nemaju nikakve veze s njim ni s SDP-om.

Filipović, ujedno SDP-ov kandidat za riječkog gradonačelnika, na svom je Facebook profilu naveo da se osjetio dužnim reagirati na “neistine koje je kandidatkinja Liste za Rijeku Ana Blečić Jelenović danas iznijela na račun SDP-a”.

Filipović: “Sporna izjava nema veze sa SDP-om”

“Koliko god mi je kao čovjeku žao što se gospođa Ana našla u situaciji da uopće mora govoriti o seksističkom napadu, moram reći da navedena stranica, kao ni sporna objava, nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom ni s SDP-om. Seksistički komentari su nešto na što se ne želimo i nećemo spuštati”, istaknuo je Filipović.

Pozvao je Blečić Jelenović i sve ostale kandidate za gradonačelničku dužnost na korektno ponašanje.

“Seksizmu nikad, a posebno danas, kada obilježavamo Dan žena, nema mjesta u kampanji. Tko god da stoji iza objave, nije dostojan da se o njemu uopće priča”, naveo je Filipović.

Predsjednica riječkog Foruma mladih SDP-a Ivana Prica rekla je da oni ne stoje iza stranice koja je seksistički napala Blečić Jelenović.

“Ne znamo tko stoji iza takve stranice i ne podržavamo seksizam”, istaknula je.

“Molit ću za korektnu utakmicu”

Prica navodi da ona, kao predsjednica Foruma mladih SDP-a Rijeke, nikad nije podupirala te da nikada to neće činiti niti dijeliti seksističke komentare.

“Molit ću vas za korektnu utakmicu bez laži i insinuacija vezanih uz Forum mladih SDP-a Rijeka”, poručila je Prica Ani Blečić Jelenović.

Podsjetimo, Blečić Jelenović je ranije danas optužila SDP da stoji iza seksističke objave na Facebook profilu “Da štima HDZ” prošlog vikenda. Na spornoj objavi je fotografija nezavisnog kandidata Davora Štimca i njegova tvrdnja “Vrati ću obalu Rijeci” te fotografija s konferencije za novinstvo Ane Blečić Jelenović na kojoj je govorila o toj temi s tekstom “A Blečićku na obalu”.

Blečić Jelenović je ustvrdila kako je ta objava seksistička jer je proglašena prostitutkom. Naime, u Rijeci se, u kontekstu negdašnjeg života u lučkome gradu, pojam “žena na obali” zna povezivati uz prostituciju.

Na pitanje koga sumnjiči za napad na Facebooku rekla je: “Ako su tamo svi kandidati osim jednog, mogu pretpostaviti o kome se radi, a osim toga, svi koji dijele i lajkaju te memove su osobe iz Foruma mladih SDP-a.”

 

Komentiraj