Sutra štrajkaju škole u Zagrebu

Štrajk u hrvatskim osnovnim i srednjim školama nastavio se i u utorak, kada su štrajkale tri županije – Osječko-baranjska, Istarska i Šibensko-kninska.

Jučer je u pet županija ukupno štrajkalo 86 posto zaposlenih u osnovnim te oko 75 posto u srednjim školama.

Sutra je štrajk u Gradu Zagrebu. “Osnovne i srednje škole sutra su u štrajku, ravnatelji su već dobili obavijesti”, rečeno je na konferenciji. Štrajk će se, kako je rečeno, održati samo u Zagrebu jer je, kako je rečeno, dovoljno velik i ima velik broj učitelja i profesora.

I prije nego je danas na konferenciji za novinare objavljeno koje će škole sutra u štrajk, procurile su informacije da će u srijedu štrajkati zagrebačke škole.

Tako je XIII. gimnazija na svojim Facebook stranicama objavila da su u srijedu u štrajku: “Poštovani učenici i roditelji, sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku u srijedu 16. listopada 2019.”

Štrajk u srijedu potrvrdili su i u zagrebačkoj OŠ Ivana Mažuranića na službenim stranicama.

Na konferenciji je rečeno i kako će se konferencija za novinare sutra održati na Trgu svetog Marka, i to u 09:20 sati.

“U to vrijeme će članovi Vlade prelaziti u zgradu Sabora pa bi press konferencija mogla biti zanimljivija nego danas”, rekao je Branimir Mihalinec.

Komentiraj