SuperSport HNL: Šibenik – Rijeka, početne postave

Od 15 sati u sklopu 19. dionice SuperSport HNL-a snage će na Šubićevcu odmjeriti Šibenik i Rijeka. U njihova dva ovosezonska međusobna susreta bolja je bila Rijeka koja je u gostima slavila s 0:1 dok je na Rujevici bilo bez pogodaka.

Narančasti su za danas lišeni usluga Mese dok su gosti bez Vukčevića i Djouahre.

Trener Šibenika Mario Cvitanović je u najavi za SD rekao: “Slažem se s izjavom našeg kapetana da nam je svaka iduća kao finale Lige prvaka. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, mi i ostale ekipe i kakva je cijela liga. To nam ne smije biti dodatni pritisak nego dodatna motivacija. Zato na svakom treningu vježbamo ‘u crvenom‘. Analizirali smo utakmicu s Hajdukom i dobro se pripremili za Rijeku. Bit će to potpuno drugačija utakmica nego ona na Poljudu. Moramo biti strpljivi i mudri. U konačnici, vjerujem u pobjedu. Nadam se i pomoći naših navijača. Pozivam ih da dođu na stadion i budu nam podrška od prve do posljednje minute, to nam puno znači.”

Strateg Rijeke Sergej Jakirović je izjavio: “Važna utakmica, kako za nas tako i Šibenik koji je protiv Hajduka pružio jako dobar otpor. Očekuje nas zahtjevna utakmica, utakmica u Osijeku daje nam pravo za optimizam.”

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova kojem će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Dino Knez (Osijek) i Ante Terzić (Podstrana) dok su za VAR zaduženi Marin Vidulin (Kanfanar) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Delegat susreta je Jurica Mlakar (Velika Mlaka), suce će kontrolirati Alojzije Šupraha (Kolan), a za sigurnost je zadužen Marko Svilić.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Standings provided by Sofascore
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]