SuperSport HNL: Lokomotiva – Dinamo, početne postave

Deseto kolo SuperSport HNL-a će od 17:15 u Kranjčevićevoj zaključiti dvoboj Lokomotive i Dinama. Njihov prvi ovosezonski sraz odigran u Maksimiru pripao je Plavima koji su nakon velikog preokreta slavili rezultatom 3:2.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na ozlijeđene Boškovića i Kačavendu te Cokaja koji je ostvario transfer u Panathinakos, a gosti su bez usluga Boška Šutala, Menala i Ristovskog.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja je u najavi rekao: “Dinamo je u ovom trenutku, kao i već dugi niz godina, naša najkvalitetnija ekipa u ligi. Imaju dobar roster igrača, mogu maksimalno ući u utakmicu jer slijedi reprezentativna pauza. Znamo da nas očekuje jedna iznimno zahtjevna utakmica.”

Njegov kolega na klupi Dinama Ante Čačić je izjavio: “Dvoboj protiv Lokomotive dolazi nam nakon 18 utakmica u nizu u kojem smo imali ritam igranja dvaput tjedno. Ovime ujedno otvaramo drugi kvartal prvenstvene sezone, a već sam rekao da nam je nacionalno prvenstvo krucijalno, primarno… Vrlo smo oprezni kad je u pitanju ova utakmica jer i na otvaranju ove sezone bilo je teško protiv Lokomotive koja je i vodila s 2:0, pred kraj prošle natjecateljske godine bilo je 1:1. Kad se prisjetimo da je Lokomotiva prošle sezone „otkinula“ sedam bodova Dinamu, jasno je da moramo biti do kraja mobilni i učiniti sve da izađemo čitavi, da dođemo do željena tri boda. Ponavljam, neće biti lako jer su domaćinu nasušno potrebni bodovi, u rezultatskom su minusu, vidljiv je nesrazmjer njihove kvalitete i broja osvojenih bodova pa očekujem dobru Lokomotivu. Ako ne budemo u svom pravom izdanju, bit će jako teško.”

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba kojem će pomagati Dario Kolarević (Zagreb), Ivan Starčević (Bjelovar) i Dario Bel (Osijek) dok su u VAR sobi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Kruno Šarić (Županja). Delegat susreta je Jurica Mihalj (Velika Mlaka), kontrolor suđenja Tomislav Petrović (Osijek) dok je za sigurnost ispred HNS-a zadužen Miroslav Marković.

Treneri su na travnjak od prve minute odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Standings provided by SofaScore

Komentiraj