Sunčano i toplo, od sutra ponovno oblačnije

Danas će diljem zemlje prevladavati sunčano i toplo vrijeme, navodi HRT u svojoj prognozi. Uz ponovno mnogo sunčanih sati biti će još toplije nego prošlih dana, ujutro još samo ponegdje pri tlu uz mogućnost slabog mraza.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će pretežno sunčano, uz slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 1 do 4 °C, a poslijepodnevna oko 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ponegdje još i malo viša, uz također mnogo vedrine i vjerojatno još manje oblaka nego u četvrtak. Slab do umjeren jugozapadnjak rijetki će moći osjetiti.

Vjetrovito neće biti ni u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će stoga i more biti mirno ili malo valovito. Visoke naoblake malo, gdjekad i nimalo, ali po gorskim kotlinama i u unutrašnjosti Istre pri tlu je još moguć slab mraz, dok će uz more najniža temperatura biti od 7 do 11 °C. Najviša poslijepodnevna većinom 19 i 20 °C.

Podjednaka i u sunčanoj Dalmaciji uz more, a u unutrašnjosti će biti i oko 23 °C, uz slab do ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

I na jugu Hrvatske stabilno i razmjerno mirno, ujutro uz temperaturu od 9 do 11 °C, u unutrašnjosti gdjegod i samo oko 4 °C, a poslijepodne od 18 na moru do 23 °C u Metkoviću i okolici te u Konavlima.

Od subote ponovno oblačnije, osobito u nedjelju na kopnu uz mjestimičnu kišu, vjerojatno i grmljavinu, a od ponedjeljka i novi pad temperature, na Jadranu i ponovno često jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima.

Komentiraj