STRUKA “Treba nastaviti potragu, nada još uvijek postoji”

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan komentirao je prekid potrage za pomorcima koji su nestali nakon potonuća Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, javlja Dnevnik.hr.

“Potrazi je trebalo dati dodatno vrijeme i svakako je treba produžiti. Ono što sada znamo jest da su pronađena četiri tijela i tri živa pomorca. Pronađen je jedan splav, a tri splavi još uvijek nisu pronađena. Na njima se može preživjeti do mjesec dana, stoga treba nastaviti s traženjem nestalih. Nada još uvijek postoji”, kazao je Melvan.

“Tko nije pokušao – nije ni uspio. Urgirali smo kog kolega diljem svijeta, najviše kod kolega iz Francuske da se stvori pritisak. Urgiralo je i resorno ministarstvo. Tu su i kolege iz Ukrajine koje imaju veliki interes da se potraga nastavi”, dodao je.

Smatra da bi potragu trebalo nastaviti najmanje desetak dana, bez obzira na troškove koji bi mogli nastati. “Bio sam kod supruge Dine Miškića i mi ćemo dati sve od sebe da se potraga nastavi”, ističe tajnik Sindikata pomoraca Neven Melvan.

Komentiraj