ŠTROMAR: “Razgovarao sam s premijerom, sastat ćemo se sljedećeg tjedna”

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar u srijedu je dao kratku izjavu novinarima.

“Želim vas informirati da sam razgovarao s premijerom i da ćemo, na temelju zaključka s Predsjedništva HNS-a, sljedeći tjedan održati sastanak i o svemu razgovarati… Mi smo zaključak donijeli na Predsjedništvu i sve ćemo prenijeti premijeru na sastanku… Danas smo se dogovorili da ćemo se naći sljedeći tjedan i o svemu razgovarati”, rekao je Štromar.

Podsjetimo, ranije su iz HNS-a reagirali na izjavu ministra uprave Lovre Kuščevića, koji je rekao da stranke koje imaju 2,5 posto potpore neće kreirati sastav Vlade.

“HNS ostaje kod svog stava i očekuju sastanak s premijerom. Premijer je taj koji treba dati objašnjenje, na njemu je odgovornost” poručuju iz HNS-a. Nisu Kuščevića pitali za mišljenje, tu je sve i više nego jasno, smatraju.

Kuščević se jutros, nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, obratio javnost i kazao kako neće dati ostavku.

“I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, da nema prekršaja i sumnji u časne radnje”, rekao je, između ostalog, Kuščević.

U svojoj se kratkoj izjavi ‘okomio’ na HNS koji je od premijera zatražio smjen Kuščevića. “Mislim da stranke koje imaju 2 i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade”, rekao je Kuščević.

Plenković jutros održao sastanak s Kuščevićem, ministar poručio: “Ostajem”

Komentiraj