Strani mediji o pucnjavi na Zdravka Mamića

Nacional

Vijest o oružanom napadu i ranjavanju Zdravka Mamića objavili su brojni europski mediji.

Reuters prenosi kako je “bivši čelnik Dinama i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji ranjen u oružanom napadu u zapadnoj Bosni i Hercegovini”.

Reuters navodi kako je Mamić moćan lik hrvatskog nogometa, te kako mu se sudi zbog utaje poreza. Navodi se kako je posljednjih godina nekoliko puta bio meta fizičkih napada, ali prvi puta je na njega pucano.

Tko je pucao i motiv su nejasni, navodi Reuters.

“Kontroverzni bivši čelnik zagrebačkog Dinama ranjen u pokušaju atentata, navodi britanski Mirror.

Navodi se kako je Mamić ranjen u Bosni i Hercegovini u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada gdje je posjetio mjesnu crkvu i groblje na obljetnici očeve smrti.

The Sun piše kako je hrvatski nogometni menadžer Zdravko Mamić ranjen u nogu u pokušaju atentata. Doda je se kako je Mamić kontroverzna osoba kojoj se sudi zbog sumnji u utaju poreza i podmićivanje.

Francuski L’Equipe navodi kako je ‘bivši šef Dinama ranjen u Bosni.  L’Equipe piše kako se protiv Mamića pred hrvatskim pravosuđem vodi postupak zbog navodne pronevjere u iznosu od 15,6 milijuna eura kroz fiktivne ugovore, te zbog navodne utaje poreza od 1,6 milijuna eura. Sudi se i njegovom bratu i bivšem treneru Dinama Zoranu, te bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću.

Fox Sport prenosi kako je bivši čelnik Dinama ranjen napadu vatrenim oružjem, no ozljede nisu opasne po život. Navodi se kako policija traga za dva moguća napadača.

“Mamiću, koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, u Hrvatskoj se sudi za pronevjeru i poreznu prijevaru.”

Komentiraj