Borna Filic/PIXSELL

STIŽE PROMJENA VREMENA: Metoeoalarm izdao narančasto upozorenje, mogući grmljavinski pljuskovi

U većini krajeva prevladavati će pretežno sunčano uz postupan porast naoblake. Ujutro će ponegdje u unutrašnjosti biti magle, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru od jutra oblačnije, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji i obilniji.

Poslijepodne i navečer će u Lici te ponegdje na srednjem Jadranu biti oborina, a tijekom noći i u cijeloj zemlji. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom od 24 do 29 °C, u Gorskom kotaru malo niža.

Hrvatski autoklub je izvjestio kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici a ponegdje ima i magle.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, na mostu Gacka, kao i na A3 Bragana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Meteoalarm je objavio narančasto upozorenje za regiju Rijeke, navodeći kako su lokalno mogući izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom te kako vjerojatnost grmljavine iznosi 60 do 80 posto. Lokalno je moguća i obilna kiša, a količina oborine trebala bi iznositi od 30 do 70 mm.

Komentiraj