STIPIĆ: “Većina članova Preporoda rekla je NE ponudi Vlade, nećemo potpisati”

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod” jedini je sindikat koji je ponudu Vlade da na izglasavanje svojim članovima. Na danas održanoj konferenciji za novinare rezultate su predstavili predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, voditelj Područnog ureda Sindikata Preporod u Splitu Sebastijan Troskot te Međužupanijski povjerenik južne Hrvatske Antun Vidak.

“Sindikati su se pokazali nevjerodostojnima. Dva sindikata su se odlučila da odluku donesu tijela, da ne ide u javnost. Kad smo prvi put dobili nešto na papiru od premijera, druga točka je bila da odluka bude na tijelima bez izjašnjavanja”, rekao je Stipić.

Dodao je kako to smatra štetnim za budućnost sindikalnog djelovanja.

“Mi smo ispitali 10.677 ljudi”, rekao je. “Nevažećih je bilo 104. Za prihvaćanje sporazuma bilo je 4037 ili 38.18. Protiv je bilo 6536 ili 61,82 posto”, rekao je Stipić i dodao: “Većina zaposenih da većina zaposlenih u školama ne podržava. Sindikat Preporod neće potpisati sporazum”.

“Mi nikad nećemo reći da smo svoje napravili, a vi kako vam bude. Uvijek mora postojati sindikalna suradnja”, odgovorio je Stipić na pitanje hoće li podržati štrajk nenastavnog osoblja.

Komentiraj