FaH

STIGLA REAKCIJA: Tehnički premijer nama namjeru nastaviti karijeru u diplomaciji

Tehnički premijer Tihomir Orešković nema namjeru nastaviti karijeru u diplomaciji, krivo je interpretiran, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade, javlja N1.

Reakciju iz Ureda predsjednika Vlade prenosimo u cijelosti:

‘S obzirom da je u medijima pogrešno prenesena i interpretirana izjava predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića o mogućnosti da karijeru nastavi kao hrvatski veleposlanik, želimo pojasniti da je premijer Orešković i do sada često i u raznim prigodama naglašavao da će učiniti sve, zahvaljujući svojim kontaktima i širokom krugu poznanstava u poslovnom svijetu i svijetu politike, da promovira svoju domovinu, te da će uvijek i svugdje promicati, zastupati i štititi interese Republike Hrvatske. To nipošto ne podrazumijeva namjeru premijera Tihomira Oreškovića da svoju karijeru nastavi u hrvatskoj diplomaciji’, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo kako je premijer tehničke Vlade u ponedjeljak kazao: “Vrijeme će pokazati gdje ću ja, ili opet po svijetu ili nekakve druge opcije. Politici sam rekao doviđenja, ne zbogom. Kao netko tko je bio u biznisu i tko je bio premijer, ja tu imam više iskustva pa bih mogao biti veleposlanik za Hrvatsku i dalje.”

Komentiraj