Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić na svom je blogu u četvrtak objavio tekst u kojem se osvrnuo na sastanak između direktora HNS-a i saborskog zastupnika HDZ-a Marijana Kustića i Zdravka Mamića u Sarajevu.

“Evo, bruje novine i portali kako je visoki predstavnik HNS-a i saborski zastupnik gospodin Kustić bio na službenom putu u Sarajevu i tamo slučajno naletio na gospodina koji je slučajno nepravomoćno osuđen! Bio je to sasvim slučajan susret starih poznanika koje je netko opet slučajno ovjekovječio fotografijom za nekakvim okruglim stolom! Slučajno je to sve procurilo u javnost i sada je nastao slučaj Kustić!”, napisao je na početku Stanić dodavši da, dok se ‘ospodin Kustić slučajno družio i naslikavao s poznanikom’ on ga je u studiju N1 televizije s voditeljicom čekao kako bi raspravljati o nogometnoj infrastrukturi i projektu izgradnje nacionalnog stadiona.

“Čak je i premijer sasvim slučajno prokomentirao te iznenadne i neugodne fotografije koje su nastale na službenom putu gospodina Kustića! I u pravu je premijer kad kaže da je morao biti mudriji, nije se smio slikati i pozirati javno, nije smio prostituirati svoju stranku i svoj visoki položaj u nogometnom savezu. Mogao je gospodin Kustić to elegantno i mudro odraditi da nitko slučajno ne sazna! Jedini koji valjda mogu i smiju znati su ovi iz HDZ-a. Ispada tako da je gospodin Kustić, vjerovali ili ne, sasvim slučajno sam sebe uvalio u probleme i eto slučajno se zamjerio samom vrhu svoje stranke. Ili kojim slučajem ipak nije?”, poručio je Stanić.

U istoj toj emisiji, navodi Stanić, izjavio je kako je HNS podružnica HDZ-a. “Kako volim argumentirati svoju izjavu i kako bismo izbjegli svaku nejasnoću moram naglasiti da u izvršnom odboru HNS-a sasvim slučajno nema pripadnika naših drugih političkih stranaka – nema nijednog člana SDP-a, nema ni jednog člana Mosta, nema ni jednog člana Živog zida, nema ni jednog člana IDS-a, nema nitko iz HSS-a”.

Spomenuo je Stanić i izjavu Kustića da je cijeli svoj život u nogometu. “a isto cijeli svoj život pjevam. Pjevam neprekidno, u autu, na feštama, u boravku, pod tušem, u avionu, pjevam brate stalno, ali nikad nisam snimio CD, niti sam istaknuti član Hrvatske glazbene unije. Ne znam jeste li znali, ali saborski zastupnik i istaknuti član HDZ-a gospodin Kustić, sasvim slučajno u savezu pokriva više ministarstava. Dakle, gospodin Kustić, koji je cijeli svoj život slučajno u nogometu dobio je golemu odgovornost i hrpu posla. Nije lako naći prave radnike, ono što vrijedi slučajno bježi iz zemlje. Slučajno nam eto fali prave radne snage pa se gospodin Kustić mora žrtvovati i doslovce dati cijelog sebe za boljitak našeg nogometa”, piše Stanić, pa tako nabraja da je Kustić zadužen za: Ministarstvo natjecanja, Ministarstvo A selekcije, Ministarstvo svih mladih selekcija i Ministarstvo financija nogometnog saveza.

“Kad narastem bit ću gospodin Kustić”, zaključio je Stanić.

Komentiraj