Iz slovačke kompanije St. Nicolaus u utorak su ustvrdili da je njihova ponuda financijskog i operativnog restrukturiranja Badela 1862 najbolja te kako vjeruju da će institucije uključene u pronalaženje strateškog partnera za tu tvrtku detaljno ispitati svu dodatno pristiglu dokumentaciju te utvrditi njenu vjerodostojnost.(Hina)

„Zadovoljni smo što su ministar gospodarstva i nadležni organi uložili potrebne napore u cijelom procesu kako bi za Badel 1862 donijeli najbolju odluku. Svjesni istinske potrebe stvarne financijske snage budućeg partnera Badela 1862 tražili su i dodatne informacije, ukazujući na taj način da izbor strateškog partnera neće ovisiti o tome je li budući partner hrvatska tvrtka ili neka druga tvrtka iz Europske unije koje je Hrvatska dio.

S velikim interesom čekali smo informacije koje su danas došle iz Ministarstva gospodarstva. Iz navedenih vjerujemo da će sve nadležne institucije uključene u proces detaljno ispitati svu dodatno pristiglu dokumentaciju te utvrditi njenu vjerodostojnost.  

Znamo da je naša ponuda najbolja opcija za Badel, dok su naše neosporne prednosti naša financijska snaga i dostupni izvori izravnog ulaganja u gotovini, bez lipe dodatnog potrebnog kredita. Jer podsjetimo, tek nakon potpunog rješavanja postojećih dugova kroz isplatu i dogovor s vjerovnicima s kojima smo uspostavili kvalitetan kontakt, Badel 1862 se može fokusirati na razvoj. U našoj smo ponudi jasno naglasili da smo, ukoliko ponuđeni iznos od 25 milijuna eura ne bude dovoljan, dodatno spremni i sposobni uložiti i više, a kroz poslovni plan istaknuli smo i plan dodatnih ulaganja u iznosu od 9 milijuna eura u periodu od 5 godina.

Također i ovom bismo prilikom naglasili kako, uz financijska sredstva,  jamčimo nastavak proizvodnje na postojećim proizvodnim lokacijama, očuvanje Badelovih brandova, očuvanje zaposlenosti, unaprjeđenje prodaje i marketinga  te razvoj i širenje kroz daljnje akvizicije u Adria regiji.

Upravo zato vjerujemo da ćemo temeljem svega navedenog biti prepoznati kao ozbiljan i dugoročan investitor uz čiju konkretnu financijsku snagu i poznavanje industrije Badel 1862 sigurno može ponovno biti uspješna hrvatska kompanija kakva je nekad i bila.

Odluku nadležnih organa rado ćemo komentirati po primitku službene odluke na koju ipak još treba pričekati.“

Komentiraj