Srpski biznismen Dragan Šolak kupuje premierligaša Southampton za 100 milijuna funti

Autor:

20.09.2013., Rovinj - Weekend Media Festival 2013, panel Telekomunikacije - Novi poslovni modeli. Ivica Mudrinic, Mladen Pejkovic, Dragan Solak. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Petar Glebov/PIXSELL

Srpski biznismen sa švicarskom adresom Dragan Šolak na korak je od kupnje nogometnog kluba Southampton, člana engleske Premier lige. Engleski mediji nagađaju kako će Šolak za preuzimanje 80 posto udjela u vlasništvu Southamptona platiti 100 milijuna funti. Dosadašnji vlasnik 80 posto dionica kluba bio je Kinez Gao Jisheng, koji je u klub ušao 2017. godine.

Dragan Šolak najpoznatiji je kao osnivač United Group, tvrtke koja stoji iza nekoliko dobro poznatih brandova na našem području kao što su Telemach mobilni operater i televizije Sportklub, N1 i Nova TV. Šolak je do sada bio indirektno povezan s Premier ligom kroz prava na prijenose koje je njegova tvrtka imala na području naše regije.

Sport Republic je službeni naziv ulagača koji će preuzeti Southampton, a uz Šolaka kao njegovi suradnici navode se bivši direktor Brentforda Rasmus Ankersen i londonski investitor danskog porijekla Henrik Kraft.

Ostalih 20 posto vlasništva kluba drži Katharina Liebherr, unuka Hansa Liebherra, utemeljitelja jedne od najjačih svjetskih proizvođača građevinske mehanizacije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.