SRĐAN ĐOKOVIĆ: “Novak je nacionalist, Kosovo će uvijek biti srce Srbije”

Novak Đoković prikazao je fantastičan tenis u Australiji i vodio srpsku reprezentaciju do inauguralnog ATP Cupa, piše Index.

Osim odličnih igara, pažnju javnosti zaokupio je potezom nakon finala protiv Španjolske. Tamo je u društvu svojih kolega iz reprezentacije pjevao pjesmu Vidovdan koja govori o Kosovu.

Zbog toga je dobio kritike ambasadora Kosova u Bugarskoj, a sada je cijelu situaciju komentirao i Đokovićev otac Srđan, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva i tako odgovorio ambasadoru.

“Odakle god da ste, Novak je nacionalist, naravno, kao što sam i ja i većina ljudi u ovoj zemlji. To nije ništa ružno! Mi volimo svoj narod i svoju zemlju, ali ne mrzimo tuđe narode i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i, da znate, to je naša sveta zemlja, kao što je za Židove Jeruzalem. Prema tome, mi ćemo uvijek biti uz naše Kosovo i naš narod dolje. Nemojte misliti da će se nešto promijeniti za deset, dvadeset, sto ili tisuću godina. Uvijek će Kosovo biti srce Srbije. Kao što je sada, tako će biti i uvijek”, rekao je Srđan Đoković.

Komentiraj