Srbi u Hrvatskoj ignorirali Vučićev poziv da izvjese srpske zastave

Srbi oko Knina nisu se odazvali pozivu predsjednika Srbije svim Srbima u regiji da na današnji dan, novouspostavljeni “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, na kućama izvjese srpske zastave, javio je HTV.

U Biskupiji, Kistanjama i Erveniku uobičajena slika: na zgradi općine uz hrvatsku te zastavu Europske unije istaknuta je zastava srpske nacionalne manjine na koju prema Ustavu imaju pravo. Dileme, kažu načelnici, nije ni bilo, jer hrvatski zakon ne dopušta isticanje zastave neke druge države. “Ja nemam ništa protiv samog praznika kao takvog, ali naravno, uvijek se mora uzeti u obzir kome tu poruku šaljete, gdje ljudi žive, kakvi su zakoni država gdje se tim ljudima obraćate. Prema tome, tu treba biti oprezanm u svakom slučaju”, poručio je Milan Đurđević, načelnik općine Biskupija.

Milorad Pupovac, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, koalicijskog partnera HDZ-a u Vladi, reagirao je jučer na Vučićev pozivi poručio to isto: da manjine trebaju djelovati prema zakonima zemlje u kojoj žive.

Pupovac na izvanrednoj konferenciji: “Neophodno je da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone RH”

Komentiraj