Run Croatia

SPORTSKI TURIZAM U NOVALJI Gradonačelnik Dabo: Run Croatia je naš novi turistički proizvod

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo oduševljen je projektima poput Run Croatie i daje im stopostotnu podršku jer je, kaže, svjestan da turisti uvijek traže nešto novo te sve više svoj odmor žele provoditi na aktivan način.

Novalja na otoku Pagu posljednjih nekoliko godina uz već prepoznatljivi ‘party turizam’ sve intenzivnije razvija i sportski turizam. Samo ove godine održano je nekoliko sportskih manifestacija a prva sljedeća je ‘Zrće Beach Glow Run’ – noćna utrka na 10 kilometara koja po prvi puta starta iz noćnog kluba Kalypso na Zrću.

– Iako se Novalja profilirala kao mjesto za ljetnu zabavu i stvorila turistički proizvod ‘party turizma’ rame uz rame s najpoznatijim party destinacijama svijeta, cilj nam je proširiti turističku ponudu naročito u pred i posezoni razvijajući nove oblike turizma poput sportskog turizma. Samim time međunarodni polumaraton Novalja–Lun u organizaciji Run Croatia, Grada Novalje i TZ Grada Novalje koji je ove godine održan u svibnju te je privukao oko 70-tak trkača iz cijeloga svijeta, dobio je nastavak 27. kolovoza pod nazivom ZRĆE BEACH GLOW RUN ili noćna desetka. Trkači kreću u 19.30 sati iz poznatog noćnog kluba Kalypso i trče dionicu od 10 kilometara do centra Novalje i natrag. Ovo je ujedno i prva utrka koja kreće iz noćnog kluba, a između ostalog ju karakteriziraju i svjetleće narukvice koje u tim večernjim satima daju poseban šarm kako trkačima tako i svim ostalim turistima koji će pratiti utrku – izjavila je Marina Šćinar Rizner, direktorica TZ Grada Novalje.

Istaknula je kako već sada postoji veliki broj zainteresiranih trkača koji će sudjelovati u utrci.

– Upravo nam ovakve sportske priče daju elan i motivaciju za proširenje sportskih turističkih proizvoda, poput Run Croatia 2017. godine – rekla je Rizner.

zrce2

Vlasnik Kalypso Beach Cluba Boris Šuljić najavljuje kako je ovo tek početak sportskih projekata koje će podržati njegov klub.

– Sudjelovanjem u sportskom projektu Run Croatia Kalypso klub još jednom je pokazao kako je predvodnik novih trendova na beach clubbing sceni plaže Zrće kao i u cijeloj Hrvatske. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo startom i ciljem u Kalypso klubu podržali projekt koji znatno doprinosi cjelokupnoj zajednici, a pokazali smo još jednom da smo otvoreni za nove suradnje u raznim sferama turizma. Run Croatia samo je jedan u nizu sportskih projekata koje će Kalypso klub rado podržati i time pokazati kako destinacija Zrće uz zabavni nudi i ostale vrste programa. Stoga pozivam sve ljude željne dobre zabave i sportskih izazova da nam se pridruže u klubu Kalypso 27. kolovoza te provedu nezaboravan sportsko-zabavni dan uz posebne efekte Glow Run Croatia utrke – izjavio je Boris Šuljić, vlasnik Kalypso Beach Cluba.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo oduševljen je projektima poput Run Croatie i daje im stopostotnu podršku jer je, kaže, svjestan da turisti uvijek traže nešto novo te sve više svoj odmor žele provoditi na aktivan način.

– Ovakve utrke imaju izuzetno pozitivan efekt i kroz takve projekte možemo doći do značajnijeg turističkog proizvoda. Puno toga imamo za ponuditi i ne želimo stajati na mjestu. Turizam mora biti stalno u pokretu – rekao je Dabo i dodao kako je njegova želja da Novalja turistima u budućnosti nudi zdrav i aktivan odmor.

U Novalji se u rujnu održava i drugo po redu’Međunarodno plesno natjecanje’, prilikom kojeg će Novalja ugostiti preko 300 plesnih parova iz cijelog svijeta koji će se natjecati u latinsko-američkim i standardnim plesovima.

Komentiraj