SPORNE KUĆICE NA ADVENTU: Bandić prijavljen USKOK-u

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prijavljen je USKOK-u zbog nepravilnosti koje su utvrđene u organizaciji Adventa u Zagrebu. Kako doznaje Index, prijavu protiv Bandića podijela je u utorak parlamentarna stranka GLAS.

U prijavi se ističe netransparentna procedura dodjele lokacija posrednicima koji zgrću milijune na iznajmljivanju kućica te “reket” prema podzakupcima tih istih kućica koji “stvarno odrađuju posao ugostiteljske ponude i prigodne prodaje”.

U prijavi se naglašava da su takozvani kraljevi Adventa poslove podzakupa, odnosno davanja na korištenje drugoj osobi, odradili tjednima prije nego što su im od Grada dodijeljene lokacije.

GLAS je od predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Drage Prgometa zatražio i da u dnevni red sljedeće skupštine uvrsti posebnu točku dnevnog reda sa zaključkom o “neprihvatljivom načinu organiziranja Adventa i devastaciji ugleda Grada”. Od gradonačelnika Zagreba zatraženo je da o svim poslovima vezanima uz Advent podnese poseban izvještaj, a koji bi osim načina odabira tvrtki posrednika sadržavao i financijsko izvješće koje će obuhvatiti sve posredne i neposredne troškove organizacije i prihode koje je Grad ostvario na ime zakupa javnih površina.

Komentiraj