Splitski liječnik: “Danas smo imali 250 termina, platforma nam je poslala 60 ljudi”

U utorak je u Splitsko-dalmatinskoj županiji počelo masovno cijepljenje opće populacije koja se za cijepljenje prijavila online. Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa kaže da je takvih oko devet tisuća.

Rađa je obavijestio Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a oni tvrtku Cuspis, koja je i osmislila platformu Cijepise, da u Spaladium Arenu preko te platforme prvog dana cijepljenja može doći 250 ljudi, jer toliko je slobodnih termina za cijepljenje, piše u utorak Slobodna Dalmacija.

U poslijepodnevnim satima dobio je obavijest da će prvi dan na cijepljenje doći tek 60 ljudi. “Mene su o toj brojci izvijestili iz tvrtke Cuspis. Zašto samo 60 ljudi, a ne 250 kako sam rekao, ja to ne znam. Svakako znam da imamo prostora za cijepiti 250 ljudi, a oni šalju 190 ljudi manje. Iz kojih razloga, meni to nije poznato. Jedino što mi pada na pamet je da možda nisu uspjeli sve ljude obavijestiti ili da ih oni odbijaju, odnosno ne žele se cijepiti”, rekao je Rađa.

Dodao je da će svi kojio su se prijavili za cijepljenje preko platforme biti cijepljeni AstraZenecom. “Iz tvrtke Cuspis su se obvezali da će svakog tko se prijavio na cijepljenje preko Cijepise obavijestiti o terminu, odnosno danu i satu cijepljenja i da će nam poslati njihove podatke, odnosno ime i prezime i MBO. Možda nisu stigli obavijestiti više ljudi”, rekao je.

Rađa je zaključio da su, od devet tisuća prijavljenoh preko te platforme, prvog dana cijepljenja po prioritetu trebali odabrati 250 ljudi, koliko imaju slobodnih termina, za cijepljenje u Spaladium Arenu.

Komentiraj