SPLIT Voda i treći dan zamućena

pixabay

Splitska četvrt Brda jedini je gradski kotar u kojem stanovnici od petka mogu piti vodu iz vodovodne mreže, dok je u ostalim dijelovima grada još uvijek na snazi mjera prokuhavanja vode prije konzumacije, doznaje se u gradskoj komunalnoj tvrtki Vodovod i kanalizacija (ViK) Split.

Prema današnjim mjerenjima, na Spinutu je zabilježeno 5,05 NTU, Mejama 6,00 NTU, Škrapama 11,0 NTU, Lori 7,75 NTU, tržnici Sućidar 9,25 NTU, autobusnom kolodvoru 6,22 NTU. Ništa bolja situacija nije ni na Jadru gdje su trenutne vrijednosti 5,27 NTU. Na Brdima su vrijednosti 3,86 NTU što je ispod gornje granice dozvoljenoga koja iznosi 4,00 NTU.

Naime, zbog povišenja mutnoće izvorišta Jadra izvan dopuštenih vrijednosti, građanima Splita i okolice od srijede se ponovno preporuča prokuhavanje vode za piće.

Građani Splita i okolice se se problemom zamućene vode koju moraju prokuhavati suočavaju svako malo, zadnji put u prvoj polovici veljače, kada je zbog obilnih kiša koje su pale na na području Splitsko-dalmatinske županije došlo do zamućenja izvorišta.

Iz preventivnih razloga i tada je preporučeno prokuhavanje vode za piće, posebice za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.

Komentiraj