SPLIT: Gradsko kazalište lutaka počinje emitirati radioigre

Nakon više od 116 tisuća pregleda do sada emitiranih predstava, splitsko Gradsko kazalište lutaka (GKL) svojoj brojnoj internet publici predlaže da ovog tjedna ugasi ekrane i odmori oči jer od četvrtka na svom Youtube kanalu emitiraju i radioigre, najavili su danas iz tog kazališta.

Najavili su da audio program počinje 16. travnja u podne snimkom “Ježeve kućice” Branka Čopića u dramatizaciji Momčila Popadića i u režiji Mirka Čovića iz 2003. godine. “Draga djeco, zatvorite oči i napnite uši! Svaki dan, u bilo koje doba, udobno se smjestite, uživajte i razvijajte maštu slušajući kazalište”, poručuju svoj vjernoj publici iz GKL-a.

Ovoga puta poznatu basnu u stihovima o Ježurki Ježiću pričaju i pjevaju Sanja Vidan, Ivica Beatović, Milena Blažanović, Alin Antunović, Mirko Čović, Ivan Medić, Andrea Majica i Milana Buzolić-Vučica. Glazbu je skladao Mirko Krstičević. Radioigru se može slušati putem linka https://bit.ly/3b98r5l, a bit će dostupna i na Youtube kanalu kazališta.

“Metodološka obrada radioigre, kao pomoć nastavnicima u održanju online nastave, dostupna je na upit kazalištu putem maila [email protected]. Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook profilu GKL-a Split”, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj