SPAŠENI UKRAJINCI “Sedam članova posade preživjelo i pluta na Atlantiku!”

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan komentirao je za Dnevnik.hr prekid potrage za pomorcima koji su nestali nakon potonuća Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Potrazi je trebalo dati dodatno vrijeme i svakako je treba produžiti. Ono što sada znamo jest da su pronađena četiri tijela i tri živa pomorca. Pronađen je jedan splav, a tri splavi još uvijek nisu pronađena. Na njima se može preživjeti do mjesec dana, stoga treba nastaviti s traženjem nestalih. Nada još uvijek postoji”, kazao je Melvan.

“Tko nije pokušao – nije ni uspio. Urgirali smo kog kolega diljem svijeta, najviše kod kolega iz Francuske da se stvori pritisak. Urgiralo je i resorno ministarstvo. Tu su i kolege iz Ukrajine koje imaju veliki interes da se potraga nastavi”, dodao je.

Smatra da bi potragu trebalo nastaviti najmanje desetak dana, bez obzira na troškove koji bi mogli nastati. “Bio sam kod supruge Dine Miškića i mi ćemo dati sve od sebe da se potraga nastavi”, ističe tajnik Sindikata pomoraca Neven Melvan.

Prijatelj kapetana Dine Miškića i administrator Facebook grupe Bourbon Rhode Rescue Sebastian Latocha napisao je da ima nade za spas sedmero nestalih pomoraca s broda Bourbon Rhode. Kako je naveo, i Ukrajinci rade pritisak da se potraga nastavi. Tri člana posade, Ukrajinci koji su preživjeli (Dmytro Marchenko, Yevhenii Nikolov i Igor Morozov) izjavila su kako su se nestalih sedmero uspjeli ukrcati na jedan od tri splavi koje nisu pronađene.

“Dragi moji prijatelji, otkada se dogodio ovaj šokantan događaj… ostao sam bez riječi, ali bez obzira na to ipak vjerujem! Vaša i moja vjera dobili su dokaz! Ukrajinci su izjavili da je sedam članova posade preživjelo i pluta na Atlantiku! Vjerujem u čuda, neka ovo bude sljedeće, pomozite nam da pronađemo splav, jer naši prijatelji ovise o nama… oni su tu!”, napisao je u grupi Sebastian Latocha.

Uz to je stavio i screenshotove statusa Ukrajinaca s Facebooka u kojima piše: “Građani Hrvatske, Ukrajine i cijeloga svijeta počeli su s potpisivanjem peticije kojom traže da se nastavi potraga za sedmero nestalih pomoraca s broda Bourbon Rhode. Svi oni vjeruju da postoji nada da su hrvatski kapetan Dino Miškić i šest članova posade Ukrajinci živi i čekaju pomoć. Brojka potpisa stalno raste”.

“Tri splavi nisu pronađene. S minimalnim zalihama mogu se mjesec i više održati se na životu. Moje mornarsko čulo mi kaže da čekaju na pomoć. Treba ih se i mora tražiti. Vjerujem da su živi.. Apelirajte na sve adrese”, napisao je jedan pomorac u grupi Bourbon Rhode Rescue.

Komentiraj