U zagrebačkoj Močvari u petak će nastupiti bostonski bend E.

Tu grupu kratka imena čine troje glazbenika koji su zagrebačkoj publici poznati iz nekih drugih grupa: Thalia Zedek, Jason Sanford i Gavin McCarthy. Jason i Gavin u posljednjih desetak godina na zagrebačkim pozornicama nastupali su u grupama Neptune i Karate, a Thalia je prije mnogo više godina u Zagrebu svirala s bendom Live Skull.

Album ”E” objavili su u prosincu prošle godine za izdavačku kuću Thrill Jockey, a svoju glazbu opisuju riječima ”soul music for machines”.

Thalia Zedek je pjevačica i gitaristica u bendu i djelovala je od ranih 80-ih godina u nekoliko američkih punk noise grupa kao što su Dangerous Birds, Uzi, Live Skull, Come i Thalia Zedek Band. Za njih je američki magazin Spin rekao da su “proizveli mnogo buke u undergroundu”. Na počecima karijere veliki utjecaj na nju imala je američka glazbenica Patti Smith, zbog koje je još kao tinejdžerica iz Bostona krajem 70-ih dolazila na njene koncerte u New York.

Kritičarka Heather Phares napisala je da se njena glazba može opisati riječima ”neprekidno i bolno turpijanje u glasu, gitarski blues ugrizi i zapanjujuće iskreni stihovi o životu i njegovim gubicima”. U kolovozu prošle godine objavila je i samostalni album ”Eve”.

Thalia Zedek je istinski utjecajna indie zvijezda bostonske punk glazbe, bivša heroinska ovisnica i kako je rekla, ”ponosna lezbijka”, a njeno gostovanje u Močvari s bendom E odlična je prilika da se čuje kakvu muziku trenutačno stvara.

Kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Cripple and Casino.

Komentiraj