SOPIĆ Ljubav mene i medija je obostrana. U Pulu s našim navijačima, kao jedno, po pobjedu

Autor:

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Istra 1961 se jako digla dolaskom Tramezzanija. Nadam se da će teren biti normalan. Reakcija navijača Istre na moju zamolbu? Odite u Njemačku pa tamo pitajte prenosi li netko priopćenja navijača. Pristojno sam zamolio da otvore tribine za naše navijače, klub Istra 1961 mi je pristojno odgovorio i ja s tim nemam ama baš nikakvih problema’, kaže trener Rijeke


‘Derbi della Učka’. Za Primorce i Istrijane nimalo jedna od onih tzv. običnih utakmice. To su okršaji u kojima se ‘ide u kost’, puni žestine i natjecateljskog naboja neovisno o položaju na tablici.

Utoliko prije što ova Istra, pa makar imala ogromnih 37 bodova manje od Rijeke nije ni približno ista kao prije angažmana prije dolaska trenera Tramezzanija.

‘Promijenili su način igre. Sad je to formacija s tri iza, dobro posložena ekipa koja je, vidjeli ste, i Dinamu stvorila nekoliko 100-postotnih šansi. Sigurno će se i njih pitati o tome kako će se utakmica odvijati. Ali naravno… Glave skupa i s našim navijačima, kao jedno, od 1. minute s gardom pobjednika po nova tri boda”, priča Sopić.

Euforija je zahvatila Kvarner. Navijači vas vole, mediji vas vole, svi vas vole. Znamo da ste vi s obje noge na zemlji, ali ulazi li u momčad polako ta nervoza sve većeg pritiska očekivanja osvajanja naslova?

“Da, ljubav mene i medija je obostrana, to se vidi, evo vidite kako sam i sad nasmijan. A što se očekivanja tiče… Taj će pritisak rasti kao vrijeme odmiče, ali tko je u klubu kao što je Rijeka taj se s tim pritiskom mora znati nositi”.

NOVA KANTRIDA, NOVE SLIKE Grb Rijeke sjaji: Veća plaža, duža šetnica, tu je i ‘Morski prasac’…

Na ‘Drosinu’ idete bez ijednog izostanka?

“Pjacu ima tih malih problema s koljenom, ali da, kompletni smo”.

Jeste li se čuli s Damirom Miškovićem nakon trijumfa u Jadranskom derbiju?

“Predsjednik je čestitao pobjedu nad Hajdukom. Znam koliko svima na Kvarneru to znači, ali fokus je uvijek isključivo na sljedećoj utakmici jer i ova, baš kao prošla, ima tri boda u igri. Ne bih rekao da je gostovanje u Puli jedna od onih tekmi u kojima su unaprijed upisana tri boda. Nije Istra baš kao Rudeš. Ozbiljna je to, dobro posložena i opasna momčad”.

Na vašu zamolbu Istri 1961 došle su i neke žešće reakcije?

“Ozbiljno? Ja ih nisam ni čuo, ni pročitao. Pristojno sam ljude iz Istre zamolio da otvore tribine za naše navijače, oni su mi pristojno odgovorili i odbili i ja s tim zaista nemam ama baš nikakav problem. A reakcije navijača… Svaka njima čast, ali idite npr. u Njemačku pa tamo pitajte prenosi li tko priopćenja navijača. Ja sam trener Rijeke i uz podršku navijača Rijeke idem po novu pobjedu”.

MIŠKOVIĆ ‘Sve ću to ja platiti pa idemo jako’! Kako je Rijeka s dna krenula po duplu krunu

Nakon stranog suca na Rujevici s Hajdukom sad vas opet čeka domaći arbitar, Dario Bel. Mijenja li to išta?

“Ne komentiram suđenje”.

Je l’ živ Momo Yansane? Od Rudeša ga nema ni na klupi.

“Dečko kao i svi radi i trenira, ali imam 23 igrača, konkurencija je takva kakva je, a igra se prema zaslugama. Jedino i isključivo prema zaslugama. Svaka je utakmica priča za sebe, ali svaku igraju oni za koje ja procijenim da su zaslužili mjesto u ekipi. Na ‘Drosini’ ćemo morati pokazati svu svoju snagu i kvalitetu da osvojimo tri boda”.

Nema razlike u gardu vaše momčadi bez obzira na to igrate li u sjajnoj atmosferi Rujevice ili na gostovanjima.

“Gard mora uvijek biti isti, način igre može ovisiti o kvaliteti terena. A, kažem, nadam se da ću u Puli teren biti dobar nogometni”.

Uz šefa koji se svim silama trudio da mu se produži ugovor sjedio je Lindon Selahi. U svom prvom interviewu kad je došao na Kvarner autor izjave koju nitko ne može osporiti. “Ja sam Rijekin ratnik”.

Šampionski ratnik?

“Kako je i trener rekao: fokus je samo na sljedećoj utakmici. Naravno da vjerujemo u šampionski rasplet i kad se dogodi onda može krenuti party, ali do tada… Svi kao jedno držimo koncentraciju na što napornijem svakodnevnom radu i samo jednoj utakmici: onoj koja je pred nama”.

Ostanak u Rijeci ispao je, kako ste i najavljivali, sjajan za obje strane.

“Bio sam uvjeren da će biti tako. Rijeka pobjeđuje, ja igram dobro i sve je to ispunjenje najljepših želja. Naravno da se nadam zaigrati na Europskom prvenstvu za Albaniju, želim taj susret s Hrvatskom. Ne, izbornik Sylvinho me ne zove, ali vjerujem da hoće zbog kvalitete moje igre”.

EVO TOČNIH TERMINA FINALA KUPA Rijeka i Dinamo u okršajima za Rabuzinovo ‘Sunce’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.