Goran Kovacic/PIXSELL

Snijeg u Lici i G. Kotaru, poledica u ostatku zemlje

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg koji se zadržava na kolniku. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na dionici autoceste A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok zbog magle je brzina ograničena na 80 km/h. Vidljivost je smanjena i na autocesti A1 između Lučkog i Karlovca.

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Grabovac-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3).

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

  • zbog opasnosti od naleta na životinje (pse) na 132.km autoceste A1 između čvorova Žuta Lokva i Otočac pozivamo na oprez!
  • na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gornja Ploča zbog snijega vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, a između čvorova Bisko i Ravča zbog mogućnosti tuče vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova;
  • na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2 pada snijeg koji se zadržava na kolniku, zbog mjestimično razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h;
  • na 13.+900 km autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko (oko 2 km prije čvora Vrbovsko) u smjeru Rijeke, zbog odrona na kolniku vozi se uz ograničenje brzine.
  • na dionici A1 vijadukt Božići – tunel Sveti Rok brzina ograničena na 80 km/h zbog jakog vjetra.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama:

  • u Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Delnice (stara cesta kroz Gorski kotar); DC32 GP Prezid-Parg-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (DC3); ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; sve županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.
  • u Lici, dio Zadarske i Šibensko-kninske županije: DC1 Grabovac-Gračac-Knin; DC23 Kapela-Žuta Lokva; DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag; DC27 Gračac (D1) – Zaton Obrovački (D54): DC42 Poljanak (g.ž.KA) – Poljanak (g.ž.LS); DC50 Sveti Rok-Gračac i Gračac (g.ž.LS) – Gračac (D27); DC52 Špilnik-Korenica; DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno; DC429 Grabovac-Prijeboj; DC522 Čvor Udbina (D1) – čvor Gornja Ploča (A1); ŽC Šušanj-Konjsko; ŽC Ledenik-Šušanj; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Srb; sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije; sve lokalne i županijske ceste nadcestarije Senj i Krasno Polje.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj