Pixabay

Snijeg i vjetar otežavaju promet

Snijeg, mjestimice gust, večeras pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg pada i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, i A2 Zagreb-Macelj. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. Obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i brza cesta Solin-Klis otvoreni su za sav promet.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Ličko-senjskoj županiji na cestama: DC42 u mjestu Poljanak,  ŽC5169 Donji Lapac-Bijelo Polje, državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.

U prekidu su: trajektne linije Sumartin-Makarska, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir; brodska linija Komiža-Biševo,  katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula, Milna-Rogač-Split.
Trajekt na liniji Šibenik–Zlarin–Kaprije–Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje.
Brzobrodska linija br. 9141 Pula-Mali Lošinj-Zadar zbog loših vremenskih uvjeta neće ploviti u petak.

Komentiraj