Smrt u ‘šestici’: Ubijeni muškarac otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih radnji

U subotu ujutro u tramvaju na stajalištu na Mostu mladosti u Zagrebu pronađeno je mrtvo tijelo muškarca, na kojem su bili vidljivi tragovi nasilja.

Iz zagrebačke policije izvijestili su: “‘S obzirom na sumnju u kazneno djelo zamjenica županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć ekipe za očevid obavila je očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom usmrtio 52-godišnjaka”

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je ubijeni muškarac otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih radnji te da se u posljednje vrijeme odavao skitnji.

Kriminalist Željko Cvrtila kazao je da je policija u obradi terena i da će se istražiti posljednji sati kretanja ubijenog muškarca.

“Kakvim životom je živjela osoba, ima li nešto od ranije evidentirano. Tragat će se za motivom da se vidi tko bi mogao imati motiv za ubojstvo te osobe ili se radi o nekakvom slučajnom događaju, razračunu, je li bilo nekakvih tuča, svađa negdje u blizini, koje su zabilježene”, objasnio je Cvrtila za Dnevnik NoveTV.

Psihijatar Oliver Ojdanić rekao je da bi bilo teško procijeniti psihički profil ubojice jer se još ne zna o kome je riječ. “Ali, možemo govoriti da je bila riječ o psihičkom poremećaju. No treba istaknuti da se ne može svako zlodjelo dovoditi u vezu s psihičkim poremećajem, kao i obrnuto – ne dovodi svaki psihički poremećaj do kaznenog djela”, izjavio je.

Mala je vjerojatnost, dodao je psihijatar, da se nešto takvo ponovi. No, ističe da je ljudski osjećati strah. Podsjetio je na 1954. godinu, kada je nakon prometne nesreće ukinuta linija s Mirogoja jer su se ljudi bojali voziti tom linijom. “Anksioznost i djelomično agresivno ponašanje je povezano i s potresom i koronavirusom koji se reflektiraju na ponašanje na van”, zaključio je.

Komentiraj