SMRT KRALJA AUTOMOBILSKIH GUMA U 88. godini života preminuo Francois Michelin

facebook.com

[quote_box_center]

  • Završivši studij matematike, Francois Michelin se u dobi od 25 godina 1961. pod lažnim imenom zaposlio kao običan radnik u tvrtki sa sjedištem u Clermont-Ferrandu i u njoj tijekom četiri godine prošao sve faze proizvodnje
  • Nije objavljen točan datum niti uzrok smrti

[/quote_box_center]

Direktor svjetski poznate francuske tvrtke za proizvodnju automobilskih guma Michelin, Francois Michelin, koji ju je vodio gotovo pola stoljeća, umro je u dobi od 88 godina, priopćila je u srijedu njegova tvrtka.

Nije objavljen točan datum niti uzrok smrti.

Završivši studij matematike, Francois Michelin se u dobi od 25 godina 1961. pod lažnim imenom zaposlio kao običan radnik u tvrtki sa sjedištem u Clermont-Ferrandu i u njoj tijekom četiri godine prošao sve faze proizvodnje. Direktor je postao 1955. godine i tijekom 47 godina na čelu tvrtke pretvorio je u jednog od triju vodećih svjetskih proizvođača guma, uz Bridgestone i Goodyear. Povukao se 2002. godine kako bi je predao sinu Edouardu, koji se utopio čertiri godine kasnije.

Francuski predsjednik Francois Hollande nazvao ga je “jednim od najvećih francuskih poslijeratnih industrijalaca”.

Francoisa Michelina čelnim čovjekom tvrtke imenovao je njegov djed Edouard, jedan od suosnivača Michelina. Od 2006. godine tvrtkom više ne upravljaju Michelini.

Komentiraj

Source:K.G./HINA