Smiljani Srnec produljen istražni zatvor za još mjesec dana

Smiljani Srnec u srijedu je na varaždinskom Županijskom sudu produljen istražni zatvor na još najmanje 30 dana.

Srnec se seumnjiči za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic rekao je da je Smiljani Srnec produljen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

“Sutkinja je ocijenila da je mjesec dana dovoljno da DORH izvede dokaze prije odluke da li će podići optužnicu ili ne”, rekao je Pavlic. Nije htio odgovoriti na pitanje je li netko od obitelji Smiljane Srnec dao iskaz, niti je htio komentirati nagađanja da je ona priznala ubojstvo sestre jer je istraga u ovom trenutku još uvijek tajna.

Objasnio je da DORH ima mjesec dana da provede preostale dokaze, nakon čega će tužitelji morati donijeti odluku pravdaju li ti dokazi podizanje optužnice i ima li osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo, piše N1.

Podsjetimo, 16. veljače ove godine, u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno je tijelo Jasmine Dominić, koja je nestala u kolovozu 2000. godine. Njen je nestanak prijavljen tek 2005. godine.

Komentiraj