Smijenjeni ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo vraća se na posao

Doktor Boro Nogalo vraća se na posao u Dječju bolnicu Srebrnjak nakon devetomjesečne suspenzije. U srijedu je potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnateljice bolnice, kojom je suspenzija ukinuta i on ponovno može raditi kao pedijatar u bolnici, javio je Večernji list.

Nogalo je iznenada smijenjen s mjesta ravnatelja bolnice krajem 2019.

Milan Bandić: “Boro Nogalo je sam sebe smijenio”

Smijenjeni Nogalo otvoreno je govorio o događanjima u bolnici i optuživao za nepravilnosti, ponajviše vezane uz projekt Centra dječje translacijske medicine.

Nova zagrebačka vlast imenovala je novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, a ono je smijenilo dr. Ivu Dumića Čulu s mjesta ravnatelja i raspisalo novi natječaj za ravnatelja koji završava krajem tjedna. Zbog sumnje u namještanje natječaja čelnica “starog” upravnog vijeća prof. Ana Stavljenić Rukavina bila je uhićena.

Boro Nogalo o uhićenju Ane Stavljenić Rukavine: “Drago mi je da se ovo dogodilo, mada ne likujem”

Nogalo je ranije dobio i pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita te je najavio da će se ponovno javiti na natječaj za ravnatelja.

Županijski sud odlučio da je dr. Nogalo nezakonito smijenjen: “Ovo je velika satisfakcija, vjerovao sam u pravdu”

“Sretan sam i zadovoljan što mogu opet raditi, naročito u situaciji kad pedijatara nema dovoljno”, kazao je Nogalo Večernjem listu

Komentiraj