SLOVENIJA Dovršeno postavljanje mobilne vojne bolnice u Ljubljani

Pred vojarnom “Eduard Peperko” slovenske vojske u Ljubljani je u utorak dovršeno postavljanje mobilne vojne bolnice u kojoj bi se moglo smjestiti oko 140 pacijeneta oboljelih od zaraze koronavirusom, među njima 40-ak teže oboljelih.

Kako je prilikom posjeta tom objektu kojim se jačaju bolnički kapaciteti slovenskog zdravstva rekao ministar obrane Matej Tonin, on se nada da se broj teško oboljelih neće povećati toliko da bi vojnu bolnicu uopće trebalo koristiti.

“Nadam se da broj pacijenata zaraženih koronavirusom neće toliko povećati da bismo ovu bolnicu trebali koristiti i da će standardni zdravstveni kapaciteti biti dovoljni”, kazao je Tonin, te dodao da bi se ona mogla upotrijebiti i u druge svrhe, na primjer za dobrovoljne davatelje krvi koji se zbog bojazni od infekcije koronavirusom ovih dana teže odlučuju za davanje krvi u ambulantama.

Montažnu bolnicu postavili su pripadnici vojske i civilne zaštite, a ocjena je da bi se morala koristiti za oboljele od koronavirusa za otprilike desetak dana ako se sadašnji tempo povećanja broja slučajeva do tada ne bi smirio.

Komentiraj