Skupština slobodne Srbije: “Aleksandar Vučić štiti Kapetana Dragana”

Srpska građanska udruga Skupština slobodne Srbije objavila je u ponedjeljak kako Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, u Hrvatskoj osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina te iz zatvora pušten u ožujku prošle godine, u sklopu svoje “fondacije” u Srbiji “besplatno dijeli majice s likom Zvezdana Jovanovića, ubojice premijera Zorana Đinđića”.

Skupština slobodne Srbije oštro je prosvjedovala protiv toga, te od od tužiteljstva Srbije zatražila “da hitno reagira, zaustavi tu akciju i Vasiljkovića primjereno kazni”.

Skupština slobodne Srbije od vlasti traži i da “oštro osude dijeljenje inkrimiranih majica i najavu Vasiljkovića da će pokrenuti peticiju za oslobađanje Jovanovića, jer ćemo u suprotnom biti uvjereni da upravo vlast stoji iza Kapetana Dragana i da se preko njega sveti pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, koji simbolizira politiku potpuno suprotnu politici Srpske napredne stranke”.

“Ukazujemo da je paravojni “heroj” Dragan Vasiljković produkt nacionalističke ideologije Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića, i da danas u Srbiji uživa zaštitu i punu podršku naprednjačke vlasti, što se vidi i po njegovom čestom gostovanju na televizijama pod kontrolom Vučićevog režima. Sumnjamo da je ova akcija Dragana Vasiljkovića naprednjački probni balon, odnosno najava mogućeg amnestiranja i puštanja iz zatvora osuđenih za ubojstvo Đinđića, koji su imali bliske odnose s nekadašnjim vrhom Srpske radikalne stranke, iz koje je nastala danas vladajuća Srpska napredna stranka”, upozorava Skupština slobodne Srbije.

“Još jednom žalimo zbog toga što nikada nije razjašnjena politička pozadina Đinđićeve likvidacije, jer bi nas možda to razjašnjenje odvelo i do onih koji danas bahato vladaju Srbijom, ponižavajući njene građane. Da je otkrivena politička pozadina Đinđićevog ubojstva, možda bi neki od sadašnjih vladara Srbije bili u zatvoru zajedno sa Zvezdanom Jovanovićem i Miloradom Ulemekom Legijom”, tvrde u udruzi.

Komentiraj