‘Škoro je pjevao i Sanaderu, i Graniću, i Karamarku i nije mu smetalo uzimati novac od HDZ-a’

Izvor iz vrha HDZ-a kaže da je Miroslav Škoro u svim fazama stranke bio ‘nakopčan na financije HDZ-a’ pa njegov napad na ‘establišment HDZ-a’ smatra lažnjakom jer je bio dio njega

Miroslav Škoro pjevao je na skupovima HDZ-a i za vrijeme Tomislava Karamarka i za vrijeme Ive Sanadera, a i u predsjedničkoj kampanji Mate Granića. U vrijeme aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića imao je serije koncerata po gradovima u kojima su na vlasti HDZ-ovi načelnici, što je postalo sporno u trenutku kad se uključio u utrku za predsjednika. Sve je to bilo na komercijalnoj osnovi, što znači da Škori HDZ nije smetao kad je uzimao novac od stranke. To je čovjek koji je u svim fazama HDZ-a bio nakopčan na financije HDZ-a i bio je dio establišmenta, tako da njegovo sadašnje pozivanje kako on osjeća prezir prema HDZ-u i ljudima koji vode HDZ, sve je to lažnjak jer je on u HDZ-u i u vrhu stranke od 1990. Hvalio je i Sanadera i Plenkovića i licemjerno je da takav čovjek govori da je odmaknut od HDZ-a, a da je HDZ odmaknut od naroda”, potvrdio je to za Nacional visoki izvor iz vrha HDZ-a nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u subotnjem Jutarnjem listu napao Škoru, rekavši kako je on od HDZ-a imao itekakvu financijsku korist te da je bio dio stranačkog establišmenta koji sada napada.

Jandroković je o Škori između ostalog rekao: “Godine 2000. bio je jedan on najaktivnijih protagonista predsjedničke kampanje Mate Granića. U vrijeme Ive Sanadera imao je trostruku ulogu: saborskog zastupnika, kandidata za gradonačelnika Osijeka i pjevača u HDZ-ovoj kampanji. A unazad nekoliko godina nastupao je na predizbornim skupovima HDZ-a i na nacionalnoj i na lokalnim razinama. Nastupao je i za HDZ-ove načelnike i gradonačelnike. Dakle, on je itekako povezan s establišmentom i od establišmenta je imao i izrazitu financijsku korist. Škoro pokušava manipulirati, a optužbu na račun vodstva HDZ-a o ‘izdaji stranke i Tuđmana’ smatram nedostojnom.”

Nacional je vodstvu HDZ-a poslao upit s pitanjima da navedu točne iznose koje je Škoro u posljednjih nekoliko godina, ali i od 2000. zaradio nastupajući za HDZ, no do zaključenja broja oni zbog zauzetosti kampanjom kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović nisu uspjeli pronaći sve podatke.

Neformalno je izvor iz HDZ-a potvrdio ono što se može pronaći i na internetu, da je Škoro 22. listopada 2015. pjevao Domoljubnoj koaliciji na skupu u Osijeku, a desetak dana kasnije, 4. studenoga, pjevao im je i u Zadru. Od ranije je poznato i da je Škoro u vrijeme Sanadera krajem 2007. nastupao u kampanji za parlamentarne izbore, ali nastupao je i u svibnju te godine za koaliciju predvođenu HDZ-om na lokalnim izborima. S još nekim izvođačima nastupio je i na 13. Općem Saboru HDZ-a u srpnju 2009., kad je za predsjednicu stranke izabrana Jadranka Kosor.

No trenutno je bilo nemoguće doznati koliko je novca od pjevanja za HDZ Škoro zaradio. Međutim, treba uzeti u obzir i to da je neke od nastupa HDZ-u Škoro donirao, poput onog na lokalnim izborima u Gospiću 8. svibnja 2017., u mandatu aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Komentiraj