Skandal potresa poljsku crkvu: Svećenici organizirali orgije

Autor:

Ilustracija Pixabay

Katolički svećenik je pod istragom nakon što su u jednom od stanova u Poljskoj navodno organizirane orgije, u kojoj su korištene i pilule za potenciju, zbog čega su morali intervenirati i liječnici.

Kako pišu lokalni mediji, a prenosi britanski “Express”, svećenik je organizirao orgije u stanu koji je u vlasništvu crkve.

Svećenik je, navodno, unajmio mušku prostitutku, a na kraju su intervenirali policija i hitna pomoć, nakon što je jednom od sudionika pozlilo.

Liječnici, koje je pozvao unajmljeni muškarac, svećenik prvo nije htio pustiti u stan, i Hitna pomoć je ušla tek nakon dolaska policije. U stanu su zatekli na podu muškarca bez svijesti.

“Događaj je organiziralo svećenstvo i bio je čisto seksualnog karaktera, a sudionici su uzimali pilule za potenciju”, rekao je anonimni izvor.

Sudionik koji je tijekom orgijanja izgubio svijest odveden je u bolnicu i otpušten je na kućno liječenje nakon što mu je stanje stabilizirano.

Crkveni poglavari su obaviješteni o incidentu i naređeno je da se provede istraga, a formirana je i komisija, kako bi se ustanovile sve činjenice.

Kako pišu mediji, biskup zadužen za tu regiju je u pismu osudio “stravične događaje” u Poljskoj, a pismo je navodno pročitano u svakoj crkvi u distriktu.

Biskup je oštro osudio “sramotne svećenike” koji su sudjelovali u tom skandaloznom činu.

“Ispričavam se svakom na koga je ovo utjecalo, tko je uznemiren zbog ovih događaja”, navodi se u pismu i dodaje da nema opravdanja za “moralno zlo” te da će svi sudionici biti kažnjeni u skladu s kanonskim pravom.

Lokalne vlasti su u međuvremenu pokrenule istragu protiv svećenika, koji se tereti da nije pružio pomoć osobi u nevolji.

Cesav Kurpi, zamjenik okružnog tužitelja rekao je da tužiteljstvo vodi postupak zbog nepružanja pomoći osobi čiji je život ugrožen, prenosi Avaz.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.