Trener splitskog Hajduka Joan Carrillo u petak je najavio sutrašnji derbi na Poljudu protiv Dinama, koji započinje u 19 sati. Carrillo je kazao kako je s momčadi radio na psihološkom i taktičkom nivou.

“Filozofija igre Dinama je drugačija nego kod drugih momčadi. U derbijima teško da pobjede dolaze u taktičkom nivou, dolaze više zbog velike želje koja se iskazuje u toj utakmici”, objasnio je španjolski rtener. Dodao je da je atmosfera u momčadi jako dobra te kako su igrači shvatili koliko je ova utakmica važna.

“Bitno je da mi budemo mi i odigramo naš nogomet. Ne želim da teret bude na igračima nego na meni. Od njih zahtijevam da igraju nogomet, za što su sposobni. Sve što nije nogomet, neka meni kažu. Ako budu igrali na razini koju mogu, sigurno će pobijediti utakmicu”, uvjeren je.

Carrillo za sutrašnju utakmicu ne može računati na Marka Futacsa, Gustava Carbonierija i Josipa Juranovića. “Vidjet ćemo što je s Hugom. On sam želi vratiti se što je prije moguće. Baš jutros je trenirao s loptom, vidjet ćemo što će biti poslijepodne i razgovarati s našim liječničkim timom. Ne bih ga isključivao iz sutrašnje utakmice”, naglasio je.

Napadač Said nalazi se u drugoj momčadi, a Carrillo kaže kako je to unutarnja odluka koju je on donio nakon što je analizirao situaciju. Smatra da je donio odluku koja je najbolja za momčad.

Na kraju je Carrillo komentirao i Dinamo, vodeću momčad prvenstva. Istaknuo je kako očekuje da će Dinamo na Poljud doći u defenzivnijoj i opreznijoj varijanti. “Moji igrači znaju da ako će fizički biti na nivou kojeg su pokazali protiv Levskog, Brondbyja ili Evertona, protivnik će nas teško pobijediti. Mislim da nema igrača koji neće dati sto posto”, zaključio je trener Hajduka.

Sjever za derbi rasprodan

Iz Hajduka su u petak javili kako je sjeverna tribina za susret Dinamom rasprodana. U prodaji su ostale ulaznice za istočnu, zapadnu i južnu tribinu.

Komentiraj