Sjajne vijesti za sjajnu kosu! Ovo su KMT Bio Cosmetics kruti šamponi, zdravi, isplativi i što je najvažnije – dolaze u vaš kvart!

Autor:

Photo: OPG Jakopović

U današnje vrijeme ekološka svijest svakog pojedinca raste, a to se pogotovo odražava u brizi za vlastito zdravlje, brizi za okoliš, u nastojanju konzumacije zdrave hrane i korištenju zdravije, prirodne kozmetike i proizvoda za njegu i higijenu.

Na tom tragu, već godinama nailazimo na razne novitete u proizvodnji kozmetike, a koji su posljedica brige za okoliš i ljudsko zdravlje. Upravo zato, da se smanji stvaranje suvišnog plastičnog otpada, korištenje opasnih konzervansa koji dugotrajno ostavljaju veliku štetu na koži i kosi korisnika, nastali su kozmetički proizvodi u krutom obliku.

Vođena tom mišlju i brigom za okoliš, KMT Bio Cosmetics već niz godina u svojoj ponudi ima nekoliko proizvoda u krutom obliku iz koje posebno izdvajamo krute šampone za kosu.

Kruti šamponi sve više su zanimljivi kupcima zbog niza razloga! Nisu tekući pa stoga ne dolaze u plastičnoj ambalaži i to ih čini pravim eco-friendly proizvodima, jer smanjuju plastični otpad. U njihovoj formuli nema vode, veća je koncentracija aktivnih sastojaka, pa kosa dobiva veliku dozu potrebnih tvari. Jednostavni za korištenje, cjenovno prihvatljivi, nježni za kosu jer ne iritiraju vlasište – najbolji je opis krutih šampona koje na bazi ljekovitog bilja proizvodi KMT Bio Cosmetics, u vlasništvu OPG-a Jakopović iz Pake kod Novoga Marofa.

Nasadi melise, ekološki uzgoj sa certifikatom, u vlasništvu OPG-a Jakopović. Photo: Kuća magične trave

Obiteljski posao: od uzgoja do finalnog proizvoda

OPG Jakopović obiteljski je posao koji već 15 godina ima vlastitu proizvodnju ekološke kozmetike, a njihova paleta proizvoda za njegu lica, tijela i kose – pod poznatim brendom Kuća magične trave ili KMT Bio Cosmetics – proizvodi se od ljekovitog bilja iz vlastitog ekološkog i biodinamičkog uzgoja.

Njihovi proizvodi obiluju ekološkim, prirodnim sastojcima autohtonih biljnih vrsta i tu magiju treba nagraditi povjerenjem.

KMT Biocosmetics nudi tri vrste krutih šampona. Photo: Kuća magične trave

Svi želimo zdravu kosu! Kuća magične trave otkriva primamljivu tajnu

U paleti sjajnih proizvoda posebno mjesto zauzima kolekcija za njegu kose u kojoj su glavne zvijezde kruti šamponi za kosu!

KMT Bio Cosmetics nudi tri vrste krutih šampona: za masnu kosu, za suhu kosu i 2u1 s regeneratorom za oštećenu, obojenu kosu koja se teško raščešljava. Svi šamponi su sa pjenjačem na bazi kokosa.

“Šampon za suhu kosu radimo s dodatkom maslinovog ulja koje hrani suhu kosu i vlasište, hidrolata matičnjaka, s dodatkom eteričnog ulja grejpa koji djeluje antibakterijski na vlasište. Šampon 2u1 s regeneratorom sadrži u sebi 30 posto regeneratora na bazi proteina zobi koja olakšava raščešljavanje, maslinovo ulje njeguje suhe vrhove, a ružmarin djeluje blago na osjetljivo vlasište. Šampon za masnu kosu, ima u sebi hidrolat koprive i bademovo ulje. Matičnjak je jako dobar za masno vlasište, čisti ga i pomaže protiv prhuti”, objašnjava Snježana Mikulčić Jakopović iz OPG-a Jakopović.

Kruti šamponi svojim izgledom podsjećaju na sapun, ali je njihova formula i funkcija drugačija.

“Bez obzira na to što nalikuju sapunima kakve poznajemo, receptura i sastav potpuno su drugačiji. Što je najvažnije, kruti su, jer su bez vode, a kada je proizvod bez vode, on ne zahtjeva korištenje štetnih konzervansa. U njemu nema štetnih kemikalija. Pakiraju se u papirnate kutijice, ne stvaraju suvišni otpad, prijateljski su za kožu i kosu i to je ono što ljudi sve više traže”, kaže Snježana.

 

KMT Biocosmetics nudi tri vrste krutih šampona. Photo: Kuća magične trave

Veliki naklon malom, ali moćnom proizvodu

Kruti šamponi inače su jednostavni za korištenje. Dolaze u obliku sapuna, tako se i koriste.

“Nakon što ga namočite, među rukama ga zapjenite ili utrljajte direktno na tjeme kose. Stvaraju bogatu pjenu i puno duže traju od tekućih šampona. Jedan naš šampon od 40 grama dovoljan je za 40 pranja. Za cijenu proizvoda, omjer plaćenog i dobivenog je optimalan. Napravljeni su od prirodnih sastojaka, iz organski uzgojenih biljaka i to je jako važno!”, napominje Snježana.

Održavanje krutog šampona krajnje je jednostavno. Nakon korištenja odloži se kao i uobičajeni sapun, vrati se u njegovo originalno pakiranje ili ocjeđivač stalka za sapune. Svaki put nakon korištenja, kruti šampon ponovno se osuši i stvrdne te zato dugo traje.

Melissini kruti šamponi KMT Biocosmetics mogu se naći u svakom Kauflandu, Tvornici Zdrave Hrane, a početkom prosinca na svojim policama imat će ih i Lidl.

KMT Biocosmetics nudi tri vrste krutih šampona. Photo: Kuća magične trave

Posao koji je istovremeno ljubav i strast

OPG Jakopović iz Pake bavi se biodinamičkim uzgojem ljekovitog bilja, njegovom preradom u vlastitom pogonu i proizvodnjom certificirane bio kozmetike. KMT Bio Cosmetics proizvodi stotinjak artikala za njegu lica, tijela i kose za sve uzraste, šampone, sapune, paste za zube, kreme za lice, tonike, pri čemu imaju vlastite nasade ljekovitog bilja, vlastitu sušaru, destileriju i proizvodnju. Vrlo je važno naglasiti da OPG Jakopović ima bio-certifikat koji jamči da je riječ o čisto organskim proizvodima.

“Imamo oko 6 hektara nasada pod biljkama. Imali smo matičnjak, nakon toga smo dodali smilje, mentu, lješnjake… Širimo se svake godine prema potrebama za sirovinama. Proizvodimo eko-kozmetiku pa tako i proširujemo uzgoj biljaka”, rekla je Snježana.

Svaki ozbiljan posao traži ozbiljna ulaganja, obitelj neprestano usavršava svoju infrastrukturu.

“Laboratorij, pakirnica, skladište sirovina, skladište gotovih proizvoda, izložbeni salon, više destilerija, različite vrste punilica, varilica, mješalica u preradi, zatim strojeva za obradu zemlje i ljekovitog bilja.., dakle, stalno se ulaže u posao”, kaže Snježana. Krenuli su prije više od desetljeća, veselili su se tome, svaka kremica bila je ‘njihova beba’, svi proizvodi imaju ekološki certifikat, a zanos kojim rade i stvaraju traje i danas.

Nasadi melise, ekološki uzgoj sa certifikatom, u vlasništvu OPG-a Jakopović. Photo: Kuća magične trave

Magične biljke, magični proizvodi, magičan odmor!

Djelatnost proizvodnje ekološke kozmetike obitelj Jakopović sjajno je povezala i s turizmom. Naslijeđeno seosko imanje u mjestu Možđenec, par kilometara od Novog Marofa, gdje se rodila baka, uredili su u kuće za odmor i već nekoliko godina iznajmljuju u turističke svrhe. Imanje ‘Pijevci’, a naziv seže dugo godina unazad, ima kapacitet za noćenje 12 osoba i sastoji se od četiri objekta.

‘Countryhouse’ je stara, drvena, zagorska kuća za smještaj do 10 osoba u kojoj se nalazi i ‘Chill room’ soba s ponudom najboljih proizvoda iz županije, dakle, vina, piva, gina, rakija. Potom tu je ‘Barnhouse‘, stari škedenj, koji je uz smještaj i potpuno preuređen za proslave, team buildinge ili domjenke do 25 osoba. I na koncu wellness kuća ‘Biospa house’, opisuje Snježana.

U ‘Biospa house’ rade različite masaže, tretmane lica i tijela s vlastitim proizvodima, ondje je i bio sauna, whirlpool, te kupke u hidrolatima i eteričnim uljima. U suradnji s lokalnim certificiranim opg-ovima u mogućnosti su gostima poslužiti i malo drugačiji, zdravi doručak. U svim sobama i kupaonicama nalazi se i njihova kozmetika, kao i u svim “Kućama za odmor s pričom” u cijeloj Varaždinskoj županiji.

Imanje Pijevci u vlasništvu obitelji Jakopović u kojem koriste i svoje ekološke proizvode. Photo: Konture

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.