Kuća magične trave nudi detoksikaciju kože nakon blagdana: Kolekcija na bazi matičnjaka ima ljekovita i mistična svojstva, vraća koži sjaj

Autor:

Photo: Kuća Magične trave/OPG Jakopović

Kada misliti na čišćenje organizma, ako ne nakon blagdana i blagdanskih slavlja! Detoksikacija je proces čišćenja štetnih tvari, toksina iz organizma koji se posebno, pojačanim jelom i pićem, u tijelu nakupe nakon blagdana. Obilni i ukusni obroci, slavlja uz (alkoholna) pića, posebice u prostorima gdje se puši, svakako ostavljaju veliki trag na koži, a posebice na koži lica. Upravo zato važno je dobro i zdravo očistiti kožu lica i priuštiti joj dobar detoksikacijski tretman.

Obitelj Jakopović iz Novog Marofa nudi proizvode koji pružaju vrhunski detoksikacijski program.

Nastali u vlastitoj manufakturi, s biljnim, organskim i nerafiniranim sastojcima, svi njihovi proizvodi su ekološki certificirani. Naime, još od 2008. godine obitelj Jakopović stvara proizvodne sirovine iz vlastitog ekološkog uzgoja. Počeli su s uzgojem ljekovitog bilja –  matičnjak, smilje, paprena metvica, lješnjaci, lavanda – i danas imaju prekrasne nasade ljekovitog bilja na šest hektara zemlje. Njihova registrirana proizvodnja ekološke kozmetike podrazumijeva kompletan proces od biljke do krajnjeg proizvoda. Obiteljski posao vode supružnici Jakopović, Snježana i Mladen, te kći Andrea Hudoletnjak.

Magičan posao zaslužuje i magično ime, pa otuda i Kuća magične trave, ili skraćeno ‘KMT biocosmetics. Imaju više od 70 proizvoda za njegu lica, tijela i kose, od sapuna, šampona, krema, deodoranata, pasti za zube, ulja, seruma, maski.

Raskošna ekološka polja matičnjaka ili melise u vlasništvu OPG-a Jakopović.

Matičnjak – antistresna biljka koja koži vraća sjaj

Inače, Kuća magične trave dobila je to ime, jer je prva biljka koju su posadili u najvećoj količini bila melisa ili matičnjak, u narodu poznata kao magična trava. Melisu su, naime, od davnina ljudi koristili za smirenje, koncentraciju, donošenje dobrih odluka i držali su da ima čudotvorna svojstva.

“A upravo je melisa ili matičnjak vrhunska biljka koja nudi antistresni, detoksikacijski tretman za kožu”, kaže Snježana Mikulčić Jakopović, pojašnjavajući kako zadnje tri godine rade na nadgradnji ekološke proizvodnje, a to je biodinamika i certifikat Demeter. Kao što je poznato, biodinamički proizvodi s certifikatom Demeter podvrgnuti su strožim pravilima i kriterijima od kontroliranoga eko uzgoja.

“Mi smo sada u postupku prelaska naše farme na biodinamički uzgoj. Biodinamička proizvodnja iziskuje upotrebu biodinamičkih pripravaka u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, poštivanje osnovnih prirodnih zakonitosti poput mjesečevog kalendara. Plan prelaska smo napravili prije godinu dana i kad uskladimo sve stavke koje su potrebne, uskoro ćemo se certificirati”, kaže Snježana.

Njihovi će proizvodi tada, pojašnjava, biti još jedna stepenica više od ekološkog, bolji, zdraviji, čišći.

“Certifikat Demeter je u svijetu vrlo cijenjen i to nam proširuje tržišta na mnoge zemlje koje već odavno imaju ustaljenu proizvodnju i plasman biodinamičkih proizvoda, poput Austrije, Njemačke, Švicarske i Skandinavskih zemalja” kaže Snježana i dodaje da izvoze u Švedsku, Nizozemsku, Austriju, Sloveniju, Poljsku.

Svoj proizvodni asortiman složili su u nekoliko različitih kolekcija, prema određenoj biljci. Upravo je kolekcija na bazi matičnjaka vrhunska za detoksikacijski tretman kože lica.

Detoksikacija kože lica nakon blagdana: Proizvodi na bazi matičnjaka

Detoksikacija kože lica nakon blagdana najbolje se provodi s proizvodima na bazi matičnjaka ili melise.

Kolekcija se sastoji od uljnog pilinga za lice i tijelo, maske, tonika i seruma.

Uljni piling za lice i tijelo

Piling za čišćenje kože na bazi melise sadrži sjemenke grožđa i kamilice koje su sušene, samljevene i potom natopljene u ulju koštica marelice. Ulje marelice, naime, lako se upija i ostavlja velike pozitivne učinke. Ovakav uljni piling stvara izrazito mekanu kožu.

Kuća magične trave je brend certificirane ekološke kozmetike. Kolekcija na bazi matičnjaka sjajna je linija za detoksikaciju i zdravlje kože.

Maska za suhu ili masnu kožu

Nakon pilinga stavlja se maska za suhu ili masnu kožu na bazi hidrolata matičnjaka i vulkanske gline, obogaćena uljima eukalipotusa i čajevca. Poznato je da glina aktivno vuče štetne tvari iz kože. Maska na bazi hidrolata matičnjaka napravljena je kao krema, na lice se nanese debeli sloj, ostavi se desetak minuta i potom se jednostavno ispere toplom vodom. Maska dubinski povlači sve štetne i nepotrebne sastojke na koži, od ostataka mrtvih stanica, prištića, suhog zraka, konzumacije alkohola i slično.

Kuća magične trave je brend certificirane ekološke kozmetike. Kolekcija na bazi matičnjaka sjajna je linija za detoksikaciju i zdravlje kože.

Tonik melise

Nakon maske koži treba dati hidrataciju, a to će najbolje učiniti tonik melise koji inače ima jaka antivirusna i antibakterijska svojstva. Melisa je jaka antistresna biljka, a tonik melise je čisti hidrolat, rezultat destilacije, i kao takav može ići nerazrijeđen na kožu. Ovaj tonik spravlja se iz vlastitog eko uzgoja te spada u nultu kategoriju kozmetike, što znači da se može stavljati i na otvorene rane.
Djeluje umirujuće, smiruje kožno crvenilo, dermatitis i ostale reakcije na koži. Nakon maske, a prije kreme, tonik melise koži daje neophodnu hidrataciju.

Kuća magične trave je brend certificirane ekološke kozmetike. Kolekcija na bazi matičnjaka sjajna je linija za detoksikaciju i zdravlje kože.

Serum za suhu ili masnu kožu

Nakon tonika, ide serum za suhu ili masnu kožu koji je hrani i popravlja nepravilnosti. Serum se sastoji od visoko kvalitetnih, brzo upijajućih ekoloških biljnih ulja, i to ulja sjemenki grožđa, koje je najjači izvor E vitamina u prirodi, potom ulje marelice i smilja. Serum ima i visoku koncentraciju ostalih vitamina, te sadrži bakuchiol, biljni sastojak koji djeluje poput retinola i obnavlja pet vrsta kolagena u koži. Bakuchiol nije fototksičan i zato se može koristiti i za dnevnu njegu. U serumu za suhu ili masnu kožu koristi se čisti ekstrakt, kao čisti prirodni retinol, vrlo aktivni sastojak.

Ovakva učinkovita detoksikacija kože – sa četiri proizvoda na bazi matičnjaka – traje samo 20-tak minuta. Ako se obavi jednom tjedno, koža zabljesne, sjaji se, zategnuta je s lijepim tonusom, poručuju iz Kuće magične trave.

Kuća magične trave je brend certificirane ekološke kozmetike. Kolekcija na bazi matičnjaka sjajna je linija za detoksikaciju i zdravlje kože.

Detoksikacija lica u sklopu wellness programa

Inače, djelatnost proizvodnje ekološke kozmetike obitelj Jakopović sjajno je povezala i s turizmom. Naslijeđeno seosko imanje u mjestu Možđenec, par kilometara od Novog Marofa, gdje se rodila baka, uredili su u kuće za odmor i već pet godina iznajmljuju u turističke svrhe.

Imanje ‘Pijevci, a naziv seže dugo godina unazad, ima kapacitet za noćenje 12 osoba i sastoji se od tri objekta. ‘Countryhouse‘ je stara,drvena, zagorska kuća za smještaj do 10 osoba u kojoj se nalazi i ‘Chill room’ soba s ponudom najboljih proizvoda iz županije, dakle, vina, piva, gina, rakija. Potom tu je ‘Barnhouse‘, stari škedenj, koji je uz smještaj i potpuno preuređen za proslave, team buildinge ili domjenke do 25 osoba. I na koncu welness kuća ‘Biospa house’ u kojoj rade različite masaže, tretmane lica i tijela s vlastitim proizvodima. Ondje je i bio sauna, whirlpool, te se nude i kupke u hidrolatima i eteričnim uljima.

“U našem wellnessu, uz masažu tijela, nudimo i tretmane lica. Tko ne želi masažu cijelog tijela, rado će uzeti detoksikacijski tretman lica“, kaže Snježana Mikulčić Jakopović.

Uz detoks program, u suradnji s prijateljskim opg-ovima u mogućnosti su gostima poslužiti i zdravi doručak. U svim sobama i kupanicama nalazi se i njihova kozmetika, kao i u svim “Kućama za odmor s pričom” u cijeloj Varaždinskoj županiji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.