Sjajan posao za Hawkse, Atlanta za Danila Galinarija dobila Dejountea Murraya iz Spursa

Playmaker Atlante Trae Yount (28.4 koševa, 9.7 asistencija po utakmici prošle sezone) je upravo dobio sjajnog suigrača na drugoj bekovskoj poziciji. Dejounte Murray (25), All-Star igrač San Antonio Spursa stiže u Hawkse u zamjenu za Danila Galinarija i četiri izbora Drafta u sljedeće četiri godine!: Murray (25) je prošle godine u Spursima bio na skoro triple-double prosjecima: imao je 21.1 koš, 8.3 skokova i 9.2 asistencija i bit će strašno pojačanje za Atlantu koja je u nedavno završenoj sezoni ispala od Miamija u prvoj rundi doigravanja, dok je godinu dana ranije izgubila od kasnijih prvaka Bucksa u finalu Istočne konferencije.

San Antonio će dobiti 33-godišnjeg, 208 cm visokog Galinarija koji je prošle sezone bio na 11.7 koševa, 4.7 skokova i 1.5 asistenciju po utakmici.

Odmah se nameće pitanje koji je bio motiv za Spurse za ulazak u ovakav posao a odgovor vjerojatno leži u činjenici da San Antonio, koji je po ugovoru sljedeće dvije sezone trebao Murraya platiti 16.5 odnosno 17.7 milijuna dolara, što su realno neveliki novci za ovakvog igrača, s istekom ugovora ne bi uspio zadržati svoju najveću zvijezdu, pa su se već sada u klubu odlučili na trade.

Spursi tako idu u novu rekonstrukciju, kojom su usput oslobodili dosta prostora pod salary capom, dok su Hawksi dobili sjajno pojačanje čiji je dolazak na društvenim mrežama Trae Young odmah obilježio.

Komentiraj