Sindikat zahtjeva da odgajatelji u vrtićima budu prioritet za cijepljenje protiv korone

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije zatražio je u četvrtak od istarskog Stožera civilne zaštite da i odgajatelji u predškolskim ustanovama budu na prioritetnoj listi za cijepljenje protiv koronavirusa, izvijestili su iz tog sindikata.

Ističući kako Sindikat svakodnevno prati zbivanja vezana za covid-19, gdje je trenutno najaktualnije pitanje upravo procjepljivanje, predsjednica Marina Cvitić je u dopisu Stožeru navela kako prema njenim informacijama, za razliku od zdravstvenih radnika i radnika u ustanovama socijalne skrbi, odgajatelji u predškolskim ustanovama nisu na listi onih koji bi prioritetno trebali biti cijepljeni.

“To nije dobro i nije u interesu zaštite zajednice od širenja bolesti. Radnici predškolskih ustanova, a posebice odgajatelji iskazuju nam svoju zabrinutost jer su u stalnom, dnevnom kontaktu s djecom odnosno populacijom koja je često asimptomatična ali moguće prenosi virus”, naglasila je Cvitić u dopisu načelniku istarskog Stožera Dinu Kozlevcu. Napomenula je i kako usprkos organizacijskim mjerama distance i mjerama preventive koje se provode u vrtićima, zbog raznih nepredviđenih situacija, odgajatelji često moraju kontaktirati i s roditeljima čime se dodatno izlažu riziku zaraze.

Stoga su zatražili da se na listu ljudi koji će se prioritetno cijepiti na dobrovoljnoj osnovi, uvrste i radnici predškolskih ustanova, posebice odgajatelji.

Komentiraj