Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na izvanrednoj koferenciji za novinare u petak je rekao kako je situacija u Saboru eskalirala jer Željko Reiner, kako kaže, ‘nije dorastao vođenju ovakve situacije na sjednici’, prenosi HRT.

“Upadao je u riječ, ne samo meni nego i svima prije mene, barem 20-ak puta. Sastavili smo dva dopisa za saborski Odbor za Ustav i Poslovnik koji će zasjedati, pretpostavljam u ponedjeljak i raspravljati o tome je li bilo opravdano ovakvo postupanje”, rekao je Sinčić dodajući kako Živom zidu nije u interesu opstruiranje Sabora, niti će ti biti njihov način rada.

Branimir Bunjac naglasio je da nijedan predsjedatelj Sabora sebi nije uzimao takva prava da učestalo prekida zastupnike s namjerom da ih dekoncentrira, kao što to radi Reiner. “Sve to pokazuje strah vladajućih da se o nekim temama otvoreno govori, a zašto baš danas kad se govori o Ini i MOL-u, ostavljamo javnosti da sama prosudi”, rekao je Bunjac.

Situaciju u Saboru komenirao je i Reiner, koji je poručio kako je danas reagirao ‘striktno prema Poslovniku’. “Nažalost, postoje zastupnici koji ni nakon opomene ne shvaćaju da treba čuvati dignitet Sabora i Poslovnik predviđa njihovo uklanjane iz sabornice”, rekao je Reiner zaključujući kako je Pernar postigao svoj cilj – dobio je pozornost medija.

Komentiraj