“Sin City” postaje televizijska serija, Rodriguez i Miller stoje iza projekta

Kultni film „Sin City“ iz 2005. godine koji je 2014. godine doživio i svoj nastavak „Sin City: A Dame to Kill For“ , uskoro će se pojaviti i kao televizijska serija. Robert Rodriguez i Frank Miller, redatelji „Sin Cityja“ nastalog prema stripu Franka Millera, potpisali su ugovor s kompanijom Legendary Television. Do ovog poteza došlo je nakon što je Frank Miller prošle godine vratio pod svoje okrilje filmska i televizijska prava na „Sin City“.

Naime, film „Sin City“ nastao je u produkciji Harveya Weinsteina odnosno njegove kompanije Weinstein Co. Nakon što je Weinstein Co. bankrotirao uslijed brojnih  Weinsteinovih seksualnih afera, prava na „Sin City“ otkupila je kompanija Lantern Capital Partners. Frank Miller uspio je postići dogovor s njima da mu se vrate filmska i tv prava na „Sin City“.

Film „Sin City“ premijerno je 2005. godine prikazan na festivalu u Cannesu gdje se natjecao za Zlatnu palmu. U glavnim ulogama glumili su Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis, Jessica Alba, Rosario Dawson, Benicio del Toro i mnogi drugi.

Komentiraj